Καλπάζει η ανήλικη παραβατικότητα: «Έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις των γονέων κατά 70%, θα τους δούμε στη φυλακή»

Κοινοποίηση:
ΕΛΑΣ

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας, πολλά από τα οποία λαμβάνουν χώρα και εντός των σχολικών ορίων.

Στο προσκήνιο έρχεται ο ρόλος των γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι πλέον συλλαμβάνονται προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις πράξεις των ανηλίκων.

«Τα στατιστικά λένε ότι έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις των γονέων κατά ένα 70% το τελευταίο 4μηνο», λέει στο MEGA η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Ευτυχώς βλέπουμε ότι και οι γονείς, οι οποίοι είναι οι άμεσοι υπεύθυνοι σε όλα αυτά που βλέπουμε στα θέματα ανήλικης παραβατικότητας, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Το κατά πόσο αποδίδεται στο τέλος της ημέρας Δικαιοσύνη και πώς εξελίσσεται αυτό, είναι θέμα προς διερεύνηση».

«Οι γονείς οφείλουν να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη αλλά και να εκτίουν ποινές», τονίζει.

Από την πλευρά του ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνει:

«Δεν περίμενε κανένας η παιδική εγκληματικότητα – παραβατικότητα να περάσει ακόμα και το θέμα που είχαμε με την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες. Το πέρασε πάρα πολύ. Αυτά τα περιστατικά υπήρχαν πάντα, αλλά εκτοξεύτηκε η ποσοτική μεριά του θέματος και κατέβηκαν οι ηλικίες».

«Κάποια στιγμή ‘ξύπνησαν’ οι εισαγγελείς γιατί πάντα υπήρχε αυτό, αλλά στη βία μεταξύ νεολαίας ποτέ οι εισαγγελείς δεν έδιναν ρητή προφορική να συλληφθούν και οι γονείς. Δε συνέβαινε ποτέ. Οι γονείς έρχονται στο προσκήνιο να πληρώσουν και αυτοί τη μερίδα τους όσον αφορά αυτά που κάνουν τα παιδιά τους. Θα δούμε και γονείς φυλακή», προσθέτει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Οι γονεις φταινε για τα παιδια τους εκατο τα εκατο.Τα παιδια μπαινουν σε καλουπι απο μικρα .Οταν τους κανεις τα χατιρια για να ξεμπερδευεις για να εχεις την ησυχια σου και δεν τους δινεις προσοχη και αγαπη απο μικρα και φυσικα δεν τους υποβαλεις τιπωρια εκει που πρεπει μετα οταν μεγαλωσουν θα τρεχεις εσυ και αυτα και εκει πλεον ειναι αργα οταν θα καταλαβεις το τι εκανες .Για να αναλυσουμε αυτο το θεμα με τους γονεις που αυτοι δεν ειναι γονεις βγαζοντας τετοια παιδια θα γραφω 5 μερες

  2. Δεν κατανοώ το σκεπτικό. Να φυλακίζονται οι γονείς γιά την παραβατικότητα των ανηλίκων; Και ποιός θα φροντίσει αυτά τα παιδιά αν φυλακιστούν οι γονείς τους. Και γιατί να φυλακιστούν οι γονείς αν δεν είναι κακοποιητές των παιδιών τους ; Οι περισσότεροι γονείς σήμερα , δεν μπορούν να ασκήσουν έλεγχο στα παιδιά τους, επειδή, απλούστατα, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν πλέον την τεχνολογική εξέλιξη και φυσικά δεν μπορούν να ασκήσουν ουδένα έλεγχο στις βιαιότητες που προβάλλονται στην TV , δεν μπορούν να μεταβάλουν το επιθετικό περιβάλλον της πόλης που κατοικούν, με τους βρώμικους δρόμους, τους γραμμένους τοίχους, τα τσιμεντένια – ατσάλινα κτισματα, τίποτε που να ξεκουράζει την ματιά και να γαληνεύει την ψυχή, σίδερα, παλιοσίδερα και ερείπια παντού, ένας κρανίου τόπος οι πόλεις μας.

    1. Το ζητούμενο είναι να συνετιστούν αυτοί οι ανήλικοι παραβάτες έτσι ώστε να μην ξανακάνουν τέτοιες πράξεις.

  3. Όταν το χωράφι αρχίζει να γεμίζει ζιζάνια το ραντίζουμε για να μην απλώσει… Γιατί αν απλώσει χάνεται και το υγιές κομμάτι . Τα δικά μας τα ζώα με τις τσιμπλες στο μάτι περιμένουν να δουν πρώτα το αίμα και μετά να μαζέψουν τα ασημαζευτα…Τα τσοντοκαναλα τα κάνουν διαφήμιση κάθε μέρα και απορούν για το αποτέλεσμα. Με τέτοιους ηλίθιους πως να πάμε μπροστά ;

Leave a Response