Καλύτερο τέλος για τους γέροντες ο κορωνοϊός παρά καρκίνος ή άνοια (!) Το λέει ο…

Κοινοποίηση:
robert_dingwall

Aνατριχιίλια και αποτροπιασμό προκαλεί ο Βρετανός “συμπεριφορικός κοινωνιολόγος” Robert Dingwall που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση (ως μέλος των επιτροπών NERVTAG και MEAG) να ακολουθήσει την πολιτική της περιβόητης “ανοσίας αγέλης” ως μέσο ανάσχεσης των συνεπειών (όχι της εξάπλωσης) του κορωνοϊού. Δεν είναι τελικά μια απλή απόφαση του “περίεργου” Μπόρις Τζόνσον τα όσα συμβαίνουν στη Βρετανία με την “ανοσία της αγέλης” αλλά υποκρύπονται τεράστια (και… αρρωστημενα) οικονομικά συμφέροντα.

Διαβάστε το απόσπασμα:

“[…] Υπάρχει όμως και ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί πρώτο: ποιος λέει πως είναι επιθυμητό να αποτραπεί ο κάθε θάνατος ανεξάρτητα από το κόστος; Δική μου εντύπωση είναι πως οι ηχηρότερες φωνές προς αυτή την κατεύθυνση προέρχονται από νέους ή μέσης ηλικίας ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί το γεγονός ότι ο θάνατος αποτελεί φυσιολογικό μέρος της ζωής. Συμβαίνει σε όλους μας όταν έρθει η ώρα μας. Βεβαίως, κάθε σώφρον άτομο θα προτιμούσε να πεθάνει αργότερα παρά νωρίτερα, όμως οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη ότι μερικοί θάνατοι είναι ευκολότερο να τους αντέξει κανείς συγκριτικά με κάποιους άλλους. Δεν είναι τυχαίο ότι η πνευμονία περιγραφόταν παλαιότερα σαν “ο φίλος του γέρου”, τον καιρό που δεν είχαν ακόμη εφευρεθεί τα αντιβιοτικά. Αντίθετα με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το θέμα από ορισμένα ΜΜΕ, κανείς δεν υποστηρίζει πως οποιοδήποτε γηραιό άτομο θα πρέπει να εγκαταλειφθεί να πεθάνει χωρίς επαγγελματική νοσηλεία. Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλοί αδύναμοι γέροντες θα μπορούσαν να δουν τη λοίμωξη του Covid-19 σαν ένα σχετικά γαλήνιο τέλος, σε σύγκριση, φερειπείν, με το να παραμείνουν για πολλά χρόνια σε άνοια, ή σε σύγκριση με μερικούς καρκίνους. Η πρόταση να ενθαρρύνει η κυβέρνηση τη συζήτηση επ’ αυτού του ζητήματος μέσα στις οικογένειες, δεν αποτελεί ένα σχέδιο εξόντωσης των ηλικιωμένων αλλά ένα σχέδιο σεβασμού της αυτονομίας τους και του δικαιώματός τους να είναι οι ίδιοι που θα λάβουν τέτοιες αποφάσεις και όχι κάποιοι άλλοι για λογαριασμό τους […]”

Πηγή: katiousa.gr , πρωτότυπο άρθρο: Social Science Space

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Δεν έχει ανάγκη αυτός, αυτός έχει το αντιδοτο και θα ζήσει 90 χρόνια… Τα υπόλοιπα είναι για εμάς το ποπολο… Γνωστό άλλωστε ότι θέλουν να κάνουν μείωση του πληθυσμού…

  2. ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ
    ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ απο ,,,,,,ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΖΩΟΝ !!!!!1

    1. Τον ίδιο, το λοιπό κογκλάβιο συμβούλων, τα συνεταιράκια τους τούρκους (Τζόνσον, Ερντοάν) κ.λπ.,κ.λπ..

      1. Ο/Η Γεώργιος-Χαράλαμπος Κατρακίλης (Αντίοχος Αχαρνεύς) λέει:

        Δεν υπάρχουν απτά στοιχεία, περί Τουρκικής καταγωγής του Τζόνσον, φίλτατε, εξ όσων γνωρίζω. Αν διαθέτεις τέτοια στοιχεία, επιθυμώ να τα παραθέσεις.-

        1. Πασίγνωστες πληροφορίες για την πατρική του γραμμή:
          Ali Kemal προπάππος, Osman Kemal παππούς, Stanley Johnson πατέρας.
          Μπορείς να τα ψάξεις πανεύκολα!

  3. Για δειτε το λιγακι πιο ρεαλιστικα και αφήστε την μουρμουρα ρε,καθε χωρα με τα μεσα που διαθετει και δεν επαρκουν για ολους τους ασθενείς τι είναι πιο λογικο ;να δωσουν βαρος στην σωτηρια των ανθρωπων που είναι σε μικροτερες ηλικιες και που εχουν πιο δυνατο οργανισμο και εχουν περισσοτερες ελπιδες να σωθουν ; η να τους παραμελησουν και να προσπαθησουν να θεραπευσουν ηλικιωμένους με προβλήματα υγειας που εχουν λιγοτερες πιθανότητες να ζησουν,και παραλληλα να μεινουν οι νεοτεροι χωρις περιλθαψη και να πεθανουν και αυτοι;;;;αμα λεμε τα πραγματα είναι ζορικα και πρεπει να προσεχετε δεν ακουτε, αμα λενε ότι κλειστοι χωρις με πολλα ατομα μεσα ειδηκα με ηλικιωμένους όπως καφενεία,εκκλησιες και συλλογοι είναι πολύ επικινδυνοι βγαινετε και λετε ότι να ναι…προσεχουμε για να εχουμε και τελος!!

  4. Πάντως και στην Ελλάδα … κάποιος είπε πριν λίγο καιρό ότι ” το συνταξιοδοτικό θα λυθεί από μόνο του ” !

    1. Αν μάλιστα καλούνταν να διαχειριστεί το θέμα, πιθανότατα θα προσέτρεχε σε μεθόδους “φυσικής επιλογής” όπως η “ανο(η)σία της αγέλης” π.χ., γιατί τό ‘χει ξανακάνει (Μάνδρα, Μάτι…), όπου μεγαλοπρεπώς άφησε τα φαινόμενα να εκτονωθούν μόνα τους, χωρίς καμμιά σοβαρή προσπάθεια ανάσχεσης των συνεπειών.

  5. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

  6. Επειδή δείχνει έλλειψη σεβασμού και περιφρόνηση στην τρίτη ηλικία οι δηλώσεις αυτές του ανεκδιηγητου και απολιτιστου τύπου και επειδή από την φώτο κρίνω ότι είναι πάνω από εβδομήντα θέλει να μας πει αν στην λίστα με τους “οι μελοθανατοι σε χαιρετούν “συμπεριλαμβάνει κσι τον εαυτό του;ενω το επόμενο βήμα του ίσως είναι ζητήσει από τους εν δυνάμει ξοφλημενους να σκαψουν μόνοι τους τον τάφο τους

  7. Το κόστος των συντάξεων είναι μεγάλο και δελεαστικό για τους οικονομικούς θιασιώτες “του εξοικονομείν δαπάνες”, κοινώς skroutz. Έζησα στο Λονδίνο 4 χρόνια τη δεκαετία του 1990 και κάθε έξι μήνες τουλάχιστον ερχόμουνα Ελλάδα για να προμηθευτώ φάρμακα σε λογικές ποσότητες, δηλαδή 1-2 αντιβιώσεις και depon, γιατί το NHS απαγόρευε στους γιατρούς να γράφουν φάρμακα. Μετά βίας έπεισα έναν γιατρό του UCL Hospital να μου χορηγήσει σταγόνες για το αυτί –αφού το εξέτασε–το οποίο φάρμακο παρασκεύαζε ο φαρμακοποιός του νοσοκομείου.

  8. Ανοίξτε το μυαλό σας ούγγανοι και δείτε πέρα από την τιποτένια εγωκεντρική σας φύση, ο μπάρμπας αλήθειες λέει

    1. Μπα, λέμε να δούμε πέρα απ’ τη δική σου τιποτένια φύση…

  9. Υπαρχει και πιο προχωρημενη λογικη:Αφου θα πεθανουν που θα πεθανουν οι γεροι,τι σημερα τι αυριο τι τωρα,αχρηστοι στην οικονομια ειναι,να τους εκτελεσουμε με μια σφαιρα στο κεφαλι.Τι λες βρε παπαρα πισωγλεντη!Εσυ θες να ψοφησεις;Κι εσυ γερος εισαι.Οι γονεις σου θες να πεθανουν;Μονο την τσεπη σας κοιτατε κουνιστες αλεπουστρες με τα περουκακια.

Comments are closed.