Καμία έκπληξη πλέον! Το Αριστοτέλειο στις “διαταγές” της Νέας Τάξης – Συμμετέχει με δράσεις στο Europride

Κοινοποίηση:
europride

Περήφανοι για την πορεία της χώρας και της κοινωνίας μας είναι οι πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, οι οποίοι καλούν φοιτητές και προσωπικό να συμμετάσχουν στις δράσεις για το Europride 2024 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Ορίστε και η πρόσκληση που έστειλαν με μήνυμα:

Πρόσκληση συμμετοχής στις δράσεις του Α.Π.Θ. για το EuroPride 2024

Tο Α.Π.Θ., μετά από έγκριση του Συμβουλίου Διοίκησης, συμμετέχει με συγκεκριμένες δράσεις στο EuroPride 2024, που θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά φέτος, στις 21-29 Ιουνίου (Βλ. αναλυτικά: https://thessalonikipride.com).

Η ευαισθητοποίηση της κοινότητας του ΑΠΘ για την ισότιμη συμμετοχή όλων στο Πανεπιστήμιο, και ειδικότερα η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού εργασιακού και μαθησιακού περιβάλλοντος για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, εντάσσεται στο ‘’Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΣΔΙΦ) – ΑΠΘ’’, που έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2022 (Βλ. https://www.auth.gr/wp-content/uploads/AUTH-GEP-2022-2024.pdf). Σε αυτό το πλαίσιο, το ΑΠΘ δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα ασφαλές κλίμα σεβασμού και συμπερίληψης στο πανεπιστήμιο, εφαρμόζοντας καλές πρακτικές που διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση και ενδυνάμωσή τους.

Καλούμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (προσωπικό και φοιτητικό δυναμικό) να συμμετάσχουν στις δράσεις:

 Προβολή του ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη με τίτλο:
«ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ: Η ιστορία μιας επανάστασης (Να κοιμάμαι στο στήθος του)»

Δείτε το trailer εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=aZMK-xu0RwU

ΠΟΤΕ: Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
ΩΡΑ: 13:00 έως 16:00
ΠΟΥ: Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παρουσίαση της εκδήλωσης: Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια, Συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ, τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΑΠΘ,

Συντονίζει η Ελένη Κουρτίδου, δημοσιογράφος
Συμμετέχουν οι:
• Ειρήνη Πετροπούλου, γλωσσολόγος, μεταφράστρια, ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια
• Θοδωρής Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος, σύμβουλος σεναρίου του ντοκιμαντέρ
• Νίκος Χατζητρύφων, συλλογικότητα ‘’Σύμπραξη για το φύλο’’

 Συμμετοχή στην παρέλαση υπερηφάνειας
Το ΑΠΘ θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετάσχει στην παρέλαση υπερηφάνειας.

ΠΟΤΕ: Σάββατο 29 Ιουνίου
ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ: 16:00
ΠΟΥ: Κτίριο Διοίκησης του Α.Π.Θ. μπροστά στο άγαλμα του Αριστοτέλη

Όσα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ (προσωπικό και φοιτητές/φοιτήτριες/φοιτητ@) επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση,
μπορούν να προμηθευτούν το επίσημο μπλουζάκι περηφάνειας του Α.Π.Θ. κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

e-mail επικοινωνίας: europride2024@auth.gr

ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ”

AFISA_Pride auth GREEK

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Τρέλα και ροδέλα.. να βρωμάει σκατίλα ο τόπος από τους αφυπνιστές της κουνταλίνης! Adam and Steve , οι πρωκτόπλαστοι!.. σύντομα στην γειτονιά σας. Μην ανέχεστε τίποτα ρε, δεν υπάρχει πλέον σειρά σε τίποτα. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που εκφράζει τον λαό, μόνον εντολοδόχοι ανωμαλων εντολών για να ισοπεδώσουν την κοινωνία και την ανθρωπότητα. Σώστε ότι μπορείτε! Γίνεται νεομάρτυρες!

  2. Αν δεν εξοβελιστει η Αριστερά κι η νοσηρή διανόηση της παρακμής που αυτή πρεσβεύει από τη πνευματική ζωή της χώρας, πρόοδο αληθινή δε πρόκειται να δούμε ως Έθνος.

  3. Μην απορούν ,λοιπόν, για τα αποτελέσματα των προσφάτων εκλογών! Ως αναμενόταν, το εκλογικό σώμα όλων των ευρωπαικών εθνών άρχισε να ορθώνει το ανάστημά του στην παρακμή…

  4. ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΥΚΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ? ΤΙ ΕΙΑΝΙ ΑΥΤΑ? ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΥΚΙΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ? ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ!!

  5. Για αυτό τα παιδιά μας φεύγουν στουρναρια από τα πανεπιστήμια. Η αρρώστια χτυπάει παντού.

  6. ΝΔ = ΜΠΛΕ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΜΟΥ???
    ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΗΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ

  7. Ολα εχουν ενα οριο , αλλα ενα ΑΕΙ να καλει σε πο@στοπαρελαση ειναι απαραδεκτο!! Αυτες οι αθλιες πρακτικες πρεπει να ανατραπουν και καποιοι τελος παντων σ’ αυτη την χωρα πρεπει να αναλαβουν , καποια στιγμη , τις ευθυνες τους!! Φτανει πια η πο@στοκρατεια και ολα τα κακως κειμενα σ’ αυτη την χωρα!!

  8. Η Λίνα η Παπαδοπούλου φταίει για αυτή την κατάσταση. Καθηγήτρια εκεί που επιμελήθηκε το νομ/διο Μητσοτάκη για τα ΛΟΑΤΚΙ.
    Για αυτό ο Μπίσμαρκ είχε πει: 3 καθηγητές χάθηκε η πατρίδα..

  9. Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο. Είπαμε, σεβαστό να κάνει ο κάθε ένας ότι θέλει, αλλά όχι και ένα Α.Ε.Ι. να καλεί κόσμο να συμμετέχει στην πουστοπαρέλαση.

  10. ωραια προτυπα στηριζει το ΑΠΘ! εισαγγελεις δεν υπαρχουν? μονο μια σκληρη χουντα θα σωσει αυτον τον ερημο τοπο…

  11. Και μην ξεχάσετε, να περηφανευεστε που στέλνετε να σπουδάσουν τα παιδιά σας στο ΑΠΘ. Άι σιχτιρ πια. Κωλοκουλη εσύ φταις για όλα και ο πουστρονομος σου καθίκι

  12. Γγγγηρρρρρρρρχχχχρρρρρρρ Φτουουουου στα μουτρα του Πρυτανη αλλα τι περιμενετε απο την Εβραιουπολη ;;;;; Η Θεσσαλονικη καποτε ηταν Ελληνικη , σημερα ειναι το δευτερο Ισραηλ . Στο επομενο Αουσβιτς που ερχεται τρεχοντας κ θα ειναι πλεον Παγκοσμια η Παραγωγη Σαπουνιου , μην ξεχασετε να τους ξανασωσετε ηλιθιοι …..

Leave a Response