Καμία σχολική εκδρομή μέχρι τα Χριστούγεννα – Η πρόταση των καθηγητών που «άναψε φωτιές»

Κοινοποίηση:
0f8f4f0f10bdba0883757a30fdf72fc4_L

Προ εκπλήξεως αναμένεται να βρεθούν οι μαθητές αν τελικά εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ η πρόταση για αποχή των καθηγητών από την συνοδεία των σχολικών εκδρομών τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

Με απλά λόγια οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται το Σάββατο 5 Οκτωβρίου μέσω της εκπρόσωπησής τους από τις ΕΛΜΕ να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν την πρόταση της ΟΛΜΕ να απέχουν σύσσωμα από την συνοδεία κάθε είδους σχολικής εκδρομής με πρώτο χρονικό ορόσημο τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας να ασκήσουν πίεση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αναδιαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ευθύνες των συνοδών εκπαιδευτικών.

Αν η πρόταση της ΟΛΜΕ για το επίμαχο ζήτημα της αναβολής των σχολικών εκδρομών εγκριθεί ομόφωνα από τις ΕΛΜΕ ή εγκριθεί από ορισμένες ΕΛΜΕ αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις στα σχολεία που θα στεναχωρήσουν ιδιαίτερως τους μαθητές καθώς θα στερηθούν τις εκδρομές μέχρι το χρονικό όριο που θα τεθεί από την καθηγητκή ομοσπονδία.

Η πρόταση της ΟΛΜΕ για αποχή από την συνοδεία σχολικών εκδρομών

Όπως διευκρινίζεται και στην σχετική ανακοίνωση η πρόταση για αποχή από την συνοδεία σχολικών εκδρομών αποτυπώνεται ως εξής: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει σε αποχή από τη συνοδεία σχολικών εκδρομών, αρχικά ως τα Χριστούγεννα, προκειμένου το υπουργείο να αλλάξει το νομικό πλαίσιο στην κατεύθυνση της προστασίας των συνοδών εκπαιδευτικών και να προβλέψει αμοιβή για την εκτός έδρας υπερωριακή εργασία.»

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές μέσω της ΟΛΜΕ από την περσινή σχολική χρονιά είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και τις διαφωνίες τους για το ισχύον καθεστώς των εκδρομών εξαιτίας αρνητικών περιστατικών που έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια τους με πρωταγωνιστές μαθητές και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς να καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στις Αρχές καθώς βάσει πρωτοκόλλου θεωρούνται υπεύθυνοι για τα όσα διαδραματίζονται στις εκδρομές.

Επανειλημμένως τονίζουν την ανάγκη για αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο των εκδρομών και επακόλουθη νομική τους προστασία. Καθηγητής μάλιστα είχε αναφέρει επ΄αυτού στου Dnews χαρακτηριστικά ότι «Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή μια πραγματικότητα στην οποία οι εκπαιδευτικοί συλλαμβάνονται ή τίθενται υπό κράτηση σε ρόλο εν δυνάμει υποδίκων και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια διαδικασία η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και στο επίπεδο παροχής δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφιών που αντιστοιχεί σε εγκληματικές πράξεις και συνοδεύεται πολλές φορές από την πολύωρη κράτησή τους σε αστυνομικές διευθύνσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δεν θα περάσει στην ολομέλεια της ΟΛΜΕ γιατί πολύ απλά θα χαθούν οι μίζες που παίρνουν οι Διευθυντές και οι συνοδοί καθηγητές και δάσκαλοι από τα τουριστικά γραφεία

Leave a Response