20/11/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Καμπούρα, πρησμένα πόδια και κατακόκκινα μάτια: Έμμα, η εργαζόμενη του μέλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Έχει καμπούρα, πρησμένα άκρα, χλωμή επιδερμίδα και κατακόκκινα μάτια. Και σε 20 χρόνια έτσι θα είναι, υποστηρίζουν ερευνητές, περίπου όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται υπό παρόμοιες συνθήκες εργασίας, αν δεν τις βελτιώσουν.

Ο λόγος για την Έμμα, την συνάδελφο του μέλλοντος, ένα ανδρείκελο φυσικού μεγέθους που έχει σχεδιαστεί για να δείχνει πώς η εργασία σε ένα μη εργονομικά καλό γραφείο μπορεί να επηρεάσει τους εργαζόμενους.

Αυτό το μοντέλο δημιουργήθηκε από ερευνητές μετά από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους σχετικά με τα θέματα υγείας και τις ανησυχίες τους. Και τώρα, η ομάδα αυτή των ερευνητών καλεί για ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε – συμπεριλαμβανομένου και του μελλοντικού πιο εργονομικού γραφείου αλλά και των διαλειμμάτων που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι.

Ο επιστήμονας, ειδικός στη μελλοντική συμπεριφορά, Γουίλιαμ Χάιαμ και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τους τομείς της εργονομίας, της επαγγελματικής υγείας και της επαγγελματικής ευεξίας έθεσαν ως στόχο να διερευνήσουν τις επιπτώσεις που έχουν οι εργασιακοί χώροι στην υγεία των εργαζομένων. Με βάση έρευνες σε περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η ομάδα προέβλεψε πως τα γραφεία ενδέχεται να αλλάξουν το ανθρώπινο σώμα τα επόμενα 20 χρόνια.

Με μόνιμη καμπούρα, ξηρά μάτια και χλωμό δέρμα οι εργαζόμενοι του μέλλοντος

Από τα ευρήματά τους, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με τους ειδικούς της εταιρείας Helix 3D Ltd για να δημιουργήσουν την Έμμα – ένα ανησυχητικά καμπουριασμένο μοντέλο σε φυσικό μέγεθος για να απεικονίσουν τις πιθανές επιπτώσεις του σύγχρονου εργασιακού χώρου στο σώμα μας. Συγκεκριμένα, η Έμμα έχει μια μόνιμη καμπούρα από το γεγονός ότι κάθεται για πολλές ώρες σε ένα γραφείο, έχει ξηρά κόκκινα μάτια από την παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και χλωμό δέρμα, από τα χρόνια που περνά σε ένα γραφείο κάτω από τη λάμψη του τεχνητού φωτός.

«Η έκθεση Work Colleague of the Future δείχνει πως οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι πρέπει πραγματικά να δράσουν τώρα και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κακής υγείας στο χώρο εργασίας», δήλωσε ο Χάιαμ. «Εάν δεν κάνουμε ριζικές αλλαγές στην επαγγελματική μας ζωή, όπως το να κινούμαστε περισσότερο, να αλλάξουμε τη στάση του σώματος στο γραφείο, να κάνουμε τακτικά διαλείμματα, τα γραφεία μας θα μας αρρωστήσουν. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι του μέλλοντος θα μπορούσαν να υποφέρουν από προβλήματα υγείας».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι εργαζόμενοι γραφείου περνούν κατά μέσο όρο 6 ώρες καθημερινά σε ένα γραφείο. Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι ανησυχεί πως αυτό ήταν υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα και το 98% φοβάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλημέρα Στέφανε,

    Η Έρευνα Λέει Αυτό, Βασιζόμενη σε Συνεντεύξεις από 3.000 Εργαζομένους Αναφορικά με το Περιβάλλον Εργασίας, την Υγιεινή, το Καθημερινό Στρεσάρισμα, Ότι σε Λίγα Χρόνια οι Εργαζόμενοι θα Παρουσιάζουν Μορφή Ανάλογη με Εκείνη που Παραουσιάζεται.

    Όμως Υπάρχει και η Άλλη Πλευρά, και που στην Ελλάδα ΔΕΝ Γίνεται Καμία Συζήτηση, για την Ενημέρωση του Κόσμου. Με την Τεχνητή Νοημοσύνη, που Ήδη Έχει Αρχίσει να Ενσωματώνεται σε Όλες τις Εφαρμογές και τα Συστήματα, σε 5 ή 6 Χρόνια, θα Μειωθεί το Ανθρώπινο Δυναμικό στις Επιχειρήσεις, από τη Στιγμή που μία Εργασία στην Οποία Σήμερα Απασχολούνται 5 Άτομα, θα Μπορεί να Διεκπαιρεωθεί από 1 και ΜΟΝΟ Άτομο.

    Για Φανταστειτε, για παράδειγμα, στα Σούπερ Μάρκετ ή στις Τράπεζες, Αντί για τους Υπαλλήλους που Είναι στα Ταμεία, να Υπάρχουν Ρομπότ, που θα Εξυπηρετούν τον Κόσμο;

    Για Φανταστειτε, για παράδειγμα, στα Γραφεία, τις Εργασίες τις Οποίες Κάνουν Σήμερα οι Εργαζόμενοι, Όπως Αρχειοθέτηση Εγγράφων, Δακτυλογράφηση και Επεξεργασία Κειμένων, Στατιστικές Αναλύσεις, Χρησιμοποιώντας τις Εφαρμογές Γραφειου Όπως WORD, EXCEL, POWERPOINT, να Υπάρχουν Ρομπότ που θα Κάνουν Όλες τις Εργασίες σε Πολύ Λιγότερο Χρόνο;

    Για Φανταστειτε, Ένα Άλλο παράδειγμα, στο Χώρο της Δημοσιογραφίας, αντί για τους Σημερινούς Παρουσιαστές Ειδήσεων και Εκπομπών, να Υπάρχουν Ρομπότ ( τα οποία θα Έχουν και τη Μορφή Κάποιου Παρουσιαστή ), τα Οποία θα Είναι σε Θέση να Εκφωνούν τις Ειδήσεις, να Συντονίζουν Εκπομπές Συνομιλώντας με τους Καλεσμένους, να Κάνουν Συνεντεύξεις, να Αναλύουν τα Γεγονότα, να Κάνουν Ρεπορτάζ, να Αρθρογραφούν στα Διάφορα Web Sites, Εφημερίδες και Περιοδικά, να Είναι σε Θέση να Κάνουν τη Σύνταξη Εφημερίδας, Συλλέγοντας Όλη την Αρθογραφία, Ετοιμάζοντας με τον Τρόπο Αυτό το Επόμενο Καθμερινό Εβδομαδιαίο Φύλλο.

    Για Φανταστειτε, την Εφαρμογή της Τεχνητης Νοημοσύνης, στην Καθημερινότητα του Νοικοκυριού, Όπου Όλες οι Εργασίες θα Γίνονται Εύκολα, Γρήγορα και Απλά, Χωρίς να Κουράζεται η Νοικοκυρά ή τα Μέλη της Οικογένειας, Όπως, για παράδειγμα, Πλύσιμο και Σιδέρωμα Ρούχων, Μαγειρική, Καθαρισμός Σπιτιού, …

    Και Ένα Σωρό Άλλες Εφαρμογές που Αφορούν τους Περισσότερους Επαγγελματικούς Κλάδους, Όπως για παράδειγμα, η Εκπαίδευση, η Επιστήμη, η Μηχανική, η Δικηγορία, η Ιατρική.

    Θέλω να Πω ότι, από τη μία Πλευρά, η Τεχνητή Νοημοσύνη που Είναι το Παρόν και το Μέλλον, Λύνει Πολλά Προβλήματα που είτε ο Ανθρώπινος Νους Αδυνατεί να Βρει Λύσεις, είτε Πραγματοποιεί Εργασίες στις Οποίες ενώ θα Χρειάζονταν 4 και 5 Άτομα, θα Μπορεί Κάλλιστα να Γίνουν από Ένα και Μόνο Άτομο ( στα Θετικά η Μείωση του Μισθολογικού Κόστους ), από την Άλλη Όμως, θα Χαθούν Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας ( στα Αρνητικά, η Κατακόρυφη Αύξηση της Ανεργίας ).

    Για την Καλύτερη Αποτελεσματικότητα της Ενσωμάτωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Κοινωνικό Σύνολο, θα Πρέπει η Εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης να Γίνει με Τέτοιο Τρόπο, Ώστε να μην Διαταραχθεί η Κοινωνική Συνοχή, και θα Πρέπει η Τεχνητή Νοημοσύνη να Αξιοποιεί και να Εξελίσσει το Ανθρώπινο Δυναμικό, Ώστε να Μετριασθούν οι Αντιδράσεις της Κοινωνίας, και οι Θέσεις Εργασίας οι Οποίες θα Χαθούν ( Αυτό Είναι Αναπόφευκτο ) να Είναι οι Λιγότερες Δυνατές.

    Εγώ, Ανάμεσα στα Projects που Έχω Αναλάβει, Είναι και 8 IT Projects που Αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, και στις Εφαρμογές που θα Δημιουργηθούν και θα Διατεθούν στην Αγορά, Έχουμε Δώσει Μεγάλη Έμφαση στη Σχέση Τεχνητής Νοημοσύνης/Ανθρώπινου Δυναμικού και Πως Μπορεί, κατά συνέπεια, το Ανθρώπινο Δυναμικό να Αξιοποιηθεί Ταυτόχρονα με τις Εφαρμογές και τα Συστήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης, με Τελικό Στόχο η Αύξηση της Ανεργίας να Είναι η Μικρότερη Δυνατή με τις Μικρότερες Αρνητικές Συνέπειες για την Κοινωνία Γενικότερα.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

Comments are closed.