Αυτό το ψωμί δεν μοιάζει με το κλασικό ούτε στην προετοιμασία, ούτε στον χρόνο παρασκευής, ούτε στη μυρωδιά όταν ψήνεται… Αυτή η συνταγή για ένα σπιτικό ψωμί με μπύρα και θυμάρι θα σας μείνει αξέχαστη!
Η συνταγή για σπιτικό ψωμί, εύκολο και γρήγορο:
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
ένα κουτάκι μπύρας 375ml
μια πρέζα δεντρολίβανο και θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέστε την μπύρα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η ζύμη. Στη συνέχεια λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα 10×30 εκ. και απλώστε μέσα τη ζύμη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190C και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στο εξωτερικό του.