Κανονικά στο Ισραήλ ο Μπάιντεν – Φόβοι επέμβασης από το Ιράν

Κοινοποίηση:
ΙΣΡΑΗΛ

Παγκόσμιο σοκ έχει φέρει η επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα, η οποία άφησε πίσω της, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερους από 500 νεκρούς.

Οι παλαιστινιακές αρχές το αποδίδουν στους Ισραηλινούς, ενώ από την μεριά του το Ισραήλ κάνει λόγο για επίθεση στο νοσοκομείο από την Ισλαμική Τζιχάντ, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και αποδείξεις μέσω video για τους ισχυρισμούς του.

Παράλληλα, η τετραμερής σύνοδος που θα διεξαγόταν σήμερα Τετάρτη στην Ιορδανία με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα Β΄, του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναβλήθηκε επ’ αόριστον, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρεθεί κανονικά στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα η επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα, έφερε την αντίδραση του Ιράν, το οποίο είναι έτοιμο να επέμβει άμεσα στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής. Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως«οι φλόγες των αμερικανοϊσραηλινών βομβών, οι οποίες ερρίφθησαν απόψε πάνω σε παλαιστίνιους αρρώστους και τραυματίες στο νοσοκομείο αλ Μουαμντάνι στη Γάζα, σύντομα θα καταβροχθίσουν τους σιωνιστές».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: