Καρέ – καρέ η διάσωση κωπηλάτη στον Ειρηνικό που έδινε «μάχη» με κυκλώνα για τρεις ημέρες

Κοινοποίηση:
diadosi-australia-2

Ο Ορίμας Μόκους, ένας άνδρας ηλικίας 44 ετών από τη Λιθουανία, είχε όνειρο να πραγματοποιήσει ταξίδι 7.500 μιλίων στον Ειρηνικό Ωκεανό και να φθάσει στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας έχοντας ξεκινήσει από Καλιφόρνια, τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο, η ζωή του βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αποστολή του, λόγω του κυκλώνα «Άλφρεντ».

Ο άνδρας ενεργοποίησε τον φάρο έκτακτης ανάγκης την Παρασκευή (28/02), ενώ, ένα σωστικό αεροσκάφος ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του το Σάββατο, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας.

Ανέφερε πως ήταν «εξαντλημένος», καθώς παρέμενε εγκλωβισμένος στα επικίνδυνα νερά της Θάλασσας των Κοραλλιών, περίπου 460 μίλια ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν τις επιχειρήσεις διάσωσης, με το πολεμικό πλοίο HMAS Choules του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού να καταφέρνει τελικά να τον σώσει τη Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά τη δραματική του έκκληση για βοήθεια.

«Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών στη θάλασσα, η βάρκα του κ. Μόκους δεν μπόρεσε να ανακτηθεί, εκτός από δύο κουπιά και ορισμένα προσωπικά αντικείμενα», ανέφερε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας.

Ο κωπηλάτης υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ, οι πρώτες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, τον δείχνουν να περπατά χωρίς κάποια υποστήριξη και δίχως εμφανή σημάδια τραυματισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response