Καρέ-καρέ η σύλληψη του υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ

Κοινοποίηση:
RUTH-768x432

Ο ύποπτος που φέρεται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, όπου του ασκήθηκε δίωξη για δύο αδικήματα σχετιζόμενα με οπλοκατοχή.
Οι δύο κατηγορίες που του ασκήθηκαν είναι για κατοχή πυροβόλου όπλου από άτομο καταδικασμένο για κακούργημα και για κατοχή πυροβόλου με σβησμένο σειριακό αριθμό. Οι δύο αυτές κατηγορίες επιφέρουν ποινές 15 και 5 ετών αντίστοιχα.

Είναι πιθανόν ότι θα του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες, αλλά αυτήν η πρώτη δίωξη επιτρέπει στις αρχές να τον κρατήσουν προφυλακισμένο όσο θα συνεχίζεται η έρευνα.

Η Σύνδεση με το γήπεδο γκολφ του Τραμπ

Ο ύποπτος είχε θεαθεί να κρύβεται σε θάμνους, οπλισμένος με ένα τυφέκιο, στο γήπεδο γκολφ του πρώην προέδρου στη Φλόριντα. Αυτή η σύνδεση με το γήπεδο γκολφ του Τραμπ δείχνει ότι ο ύποπτος είχε σαφείς προθέσεις να βλάψει τον Τραμπ.

Ο Ρουθ φορούσε σκούρα στολή της φυλακής και τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα με αλυσίδες κατά τη σημερινή εμφάνισή του στο δικαστήριο, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο, ο ύποπτος βρισκόταν κοντά στο γήπεδο γκολφ επί περισσότερες από 11 ώρες μέχρι να τον αντιληφθούν οι πράκτορες. Στοιχεία από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δείχνουν ότι το κινητό τηλέφωνο του Ρουθ βρισκόταν στο σημείο περίπου από τις 1.59 π.μ. μέχρι τη 1.31 μ.μ. της 15ης Σεπτεμβρίου.

Ο 58χρονος Ρουθ συνελήφθη περίπου 40 λεπτά μετά τον εντοπισμό του ενώ οδηγούσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 95. Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αν ξέρει για ποιον λόγο τον σταμάτησαν «απάντησε καταφατικά», σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο. Η πινακίδα του αυτοκινήτου του ήταν κλεμμένη από άλλο όχημα.

 

@cnn The Martin County Sheriff’s Office released video footage of the arrest of Ryan Wesley Routh, the suspect in the apparent assassination attempt of Donald Trump. #cnn #news ♬ original sound – CNN

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ Η.Π Α

Leave a Response