Ξέραμε ήδη πως ο καρκίνος συνδέεται άμεσα με τις διατροφικές συνήθειες. Τώρα, νέα έρευνα αναδεικνύει τον ευεργετικο ρόλο του ελαιόλαδου σε πάσχοντες από Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ).
Καρκίνος και ελαιόλαδο
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Παγκόσμιο κέντρο ελιάς για την υγεία (World Olive Center for Health-WOCH), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας καινοτόμου μελέτης σχετικά με την επίδραση των φαινολικών συστατικών του ελαιολάδου στη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) μετά από μια τυχαιοποιημένη πιλοτική κλινική δοκιμή.
Η πειραματική μελέτη πραγματοποιήθηκε με 22 ασθενείς οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) πρώιμου σταδίου και οι οποίοι βρίσκονταν υπό ιατρική επίβλεψη και δεν λάμβαναν κάποια θεραπευτική αγωγή. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Oncology.
Η πειραματική μελέτη πραγματοποιήθηκε με 22 ασθενείς οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) πρώιμου σταδίου και οι οποίοι βρίσκονταν υπό ιατρική επίβλεψη και δεν λάμβαναν κάποια θεραπευτική αγωγή. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Oncology.
Η Δρ. Ελένη Μέλλιου τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που καταφέραμε να αποδείξουμε ότι η από του στόματος χορήγηση ημερήσιας δόσης 25 mg ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης μέσω της κατανάλωσης 40 ml εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για περίοδο έξι μηνών μπορούσε να είναι ευεργετική για τους ασθενείς με ΧΛΛ, μειώνοντας τα λευκά τους αιμοσφαίρια, προκαλώντας την απόπτωση των καρκινικών τους κυττάρων και βελτιώνοντας το μεταβολισμό τους.