Καρπούζι: Με ή χωρίς τη φλούδα διατηρείται φρέσκο στο ψυγείο;

Κοινοποίηση:
fddf

Το καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς του καλοκαιριού. Το 90% του βάρους του αποτελείται από νερό, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα δροσιστικό φρούτο κι ευχάριστο στην κατανάλωση.

Παρέχει περίπου 85 θερμίδες ανά φέτα (280γρ) και γι’ αυτό μπορεί να είναι ένα ελαφρύ σνακ. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, B1, B6, κάλιο και μαγνήσιο, ενώ περιέχει και λυκοπένιο που είναι μια αντιοξειδωτική ουσία με αντικαρκινικές ιδιότητες.

Διατήρηση καρπουζιού στο ψυγείο

Σπάνια το καρπούζι μπορεί να καταναλωθεί σε μια με δύο μέρες, ειδικά αν είναι μεγάλο. Έτσι, φυλάσσεται στο ψυγείο για να διατηρείται φρέσκο και δροσερό.

Με ή χωρίς τη φλούδα;
Πολλοί επιλέγουν να κόβουν το καρπούζι σε κομμάτια, χωρίς τη φλούδα και να το βάζουν σε μπολ στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούν χώρο αλλά και χρόνο καθώς το έχουν έτοιμο για την επόμενη φορά.

Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκο το κομμένο καρπούζι είναι, όπως διαβάζουμε στο thekitchn.com, να το αφήσετε με τη φλούδα, τυλίγοντάς το με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.

Ειδικά η μεμβράνη εμποδίζει το καρπούζι να εκτεθεί σε οσμές από άλλα τρόφιμα και διατηρεί τη σάρκα του φρούτου υγρή.

Απλά φροντίστε κάθε φορά που κόβετε μια φέτα, να την καθαρίσετε με το μαχαίρι ώστε η υφή του καρπουζιού να είναι τραγανή και λεία.

Καρπούζι σε μπολ
Αν κόψετε το καρπούζι σε κομμάτια, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Φροντίστε να τα καταναλώσετε άμεσα (1- 2 ημέρες το πολύ) καθώς μετά την κοπή, τα υγρά αυξάνονται και η γλυκιά γεύση του αρχίζει να αλλοιώνεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: