Καταγγελία – Δασκάλα υποχρεώθηκε να παραιτηθεί επειδή αρνήθηκε να χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες των τρανς μαθητών

Κοινοποίηση:
sxoleio-696x464

Μια πρώην δασκάλα γυμνασίου στη πολιτεία του Οχάιο (ΗΠΑ) οδηγήθηκε νομικά σε δίκη κατά σχολείου, αφού παραιτήθηκε επειδή αρνήθηκε να απευθυνθεί σε δύο τρανς μαθητές με τα προτιμώμενα ονόματα και αντωνυμίες και ζήτησε να τους απομακρυνθούν από την τάξη της.

 

Η δασκάλα, Vivian Geraghty, ισχυρίστηκε σε μια αγωγή το 2022 κατά της τοπικής σχολικής περιφέρειας του Jackson, τα δικαιώματά της στην Πρώτη Τροποποίηση παραβιάστηκαν όταν της είπαν να παραιτηθεί. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Οχάιο έκρινε ότι ο εξαναγκασμός της δασκάλας να χρησιμοποιεί τα προτιμώμενα ονόματα και αντωνυμίες των μαθητών ισοδυναμεί με «αναγκαστική ομιλία».

Παρόλα αυτά, το δικαστήριο αποφάσισε επίσης ότι η υπόθεση πρέπει να συνεχίσει να εκδικάζεται για να αποφασίσει, εάν η παραίτησή της ήταν κάτω από πιέσεις και εάν η Πρώτη Τροποποίηση προστατεύει την απροθυμία της Geraghty να αποκαλεί τους τρανς φοιτητές με τα ονόματα και αντωνυμές που προτιμούν.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο Αμερικανικό κανάλι, Fox News, η Αμερκανίδα φιλόλογος επικαλλέστηκε θρησκευτικές πεποιθήσεις για την άρνησή της και μετά από δυο ώρες αφού την είχαν καλέσει σε τρίτη συνάντηση, της ζήτησαν να παραδόσει έγγραφο παραίτησης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Απόδειξη τρανή ότι το νόμιμον ΔΕΝ είναι αναγκαστικά και ηθικόν. Ιδίως στους καιρούς μας.

  2. Υπαρχει και τριτο φυλλο στα χρματοσωματα στο ντι εν ει ? Δυστοιχως για τα αρρωστα αυτα ατομα δεν υπαρχει και τριτος συνδιασμος. Υπαρχει μονο το ΧΧ και ΧΥ δηλαδη το θηλυκο και το αρσενικο. Οσο και να χτυπιουνται πρεπει να παρουν τα χαπακια τους να γυρισουν με οποιοδηποτε τροπο στο φυλλο τους οπου και βρισκονται οση προσπαθεια και να κανουν για το αντιθετο. Το χρωματοσωμα δεν αλλαζει.

Leave a Response