Καταγγελία Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Νότιο Λίβανο με απαγορευμένες βόμβες διασποράς

Κοινοποίηση:
0fa4188cff4ef4ece6bf94a9be70dbe5_XL (1)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ισραηλινά πλήγματα χρησιμοποίησαν πυρομαχικά διασποράς, όπλα που απαγορεύονται βάσει του διεθνούς δικαίου λόγω της σοβαρής ζημιάς που μπορούν να προκαλέσουν στους αμάχους.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2024 στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Haneen και al-Teeri, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης.
Αυτή η τελευταία επίθεση, που χαρακτηρίζεται ως «βάρβαρο έγκλημα», σηματοδοτεί τη συνέχιση των ισραηλινών επιθετικών ενεργειών εναντίον τόσο του λιβανικού όσο και του παλαιστινιακού πληθυσμού, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται ότι αυτή η τελευταία επίθεση σημειώθηκε στο πλαίσιο των σαφών δυσκολιών του ισραηλινού στρατού να εμπλέξει μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης σε άμεσες αντιπαραθέσεις.
Επισημαίνεται μια στρατηγική αλλαγή στην ισραηλινή τακτική, καθώς οι δυνάμεις καταφεύγουν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς αντί να αντιμετωπίζουν εκ του συστάδην τις ομάδες της Αντίστασης.
Επιπλέον, η ανακοίνωση επέκρινε την ισραηλινή κυβέρνηση, τονίζοντας
ότι έχει υποστηριχθεί στρατιωτικά και πολιτικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για επιθέσεις σε νοσοκομεία και ασθενοφόρα.

Κατέληξε εκφράζοντας ανησυχία για την προφανή αδράνεια της διεθνούς κοινότητας και των ανθρωπιστικών οργανώσεων στην αντιμετώπιση αυτών των παραβιάσεων.

Τι είναι οι βόμβες διασποράς και γιατί απαγορεύονται;
Η χρήση, η μεταφορά, η παραγωγή και η αποθήκευση πυρομαχικών διασποράς έχουν απαγορευτεί από περισσότερα από 100 κράτη βάσει της Σύμβασης για τα πυρομαχικά διασποράς του 2010.

Ορισμένες χώρες δεν συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη Σύμβαση και αρνήθηκαν να υπογράψουν αυτήν τη συμφωνία.
Οι ΗΠΑ, που είναι μία από αυτές τις χώρες, αγνοούν τα μοιραία αποτελέσματα αυτών των πυρομαχικών καθώς επιμένουν να στέλνουν βόμβες διασποράς και στην Ουκρανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response