Καταγγελία για αγελάδες σε άθλιες συνθήκες στην Κω – Παρατημένες στον ήλιο με εγκαύματα

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Καταγγελία για αγελάδες που ασυνείδητος είχε αφήσει χωρίς σκιά ή νερό.

Καταγγελία για κακοποίηση ζώων ήρθε πρόσφατα από την Κω, συγκεκριμένα από κτηνοτροφική μονάδα, φερόμενα με αγελάδες εγκαταλελειμμένες σε απάνθρωπες συνθήκες.

Όπως ενημερώνει η ΕΡΤγυναίκα ισχυρίζεται πως έγινε μάρτυρας στο τραγικό θέαμα, σε απροσδιόριστο τόπο βοσκής, όπου οι αγελάδες βρίσκονταν δεμένες χωρίς καθόλου σκιά ή νερό, κάτω από τον καυτό ήλιο.

Η Ελευθερία Βεκίλογλου, μέλος της Συμμαχίας για την Υπεράσπιση των Ζώων, είπε πως ότι μετέβη στο νησί αφού έλαβε φωτογραφίες με τις εν λόγω εικόνες από ντόπιους, οι οποίες απεικονίζουν αγελάδες δεμένες στον λαιμό, με πληγές από ηλιακά εγκαύματα.

Εκτεταμένο το πρόβλημα στην Κω

Η εν λόγω ανέφερε μάλιστα πως η εικόνα είναι χαρακτηριστική στο νησί, με κτηνοτροφικά ζώα να εντοπίζονται σε πολλαπλά σημεία, υπό ανάλογες συνθήκες.

Αναφέρεται πως η κα Βεκίλογλου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω, παρέχοντας και σχετικές φωτογραφίες από δύο αγελάδες που βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.Είναι μία ακόμα από τις πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει στο νησί για την κατάσταση των κτηνοτροφικών ζώων, ελλείψει υποδομών για τη στέγαση και τη σίτισή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Απλα Κτηνη τουρκοσποροι! Μαλλον φοβουνται τη κλανια των αγελαδων που επεφερε τη… κλιματικη αλλαγη @

Comments are closed.