Καταγγελία για οικονομική απάτη στον “Αθήνα” άνω των 8.500.000 ευρώ

Κοινοποίηση:
makeleio2

Παρακαλούμε την προσοχή σας για το σκάνδαλο-κανόνι του Οργανισμού Συλλογικής Διχαείρισης “ΑΘΗΝΑ” των σκηνοθετών-σεναριογράφων όπου “….λείπουν” 8.500.000 ευρώ από τις χρήσεις των έτων 2021, 2022, 2023.

H υποργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αυτή αδιαφορεί πλήρως. Στο μεταξύ εκατοντάδες συνάδερφοι μένουν απλήρωτοι από τα χρήματα που έχει εισπράξει η διοίκηση υπό τον Τάκη Μιχαήλ (Παναγιώτη Μιχαλακόπουλο) από ΕΡΤΦΛΙΞ και Cosmote μια και τους παρακρατούν αναιτιολόγητα και εκβιαστικά ποσόστο άνω του 50%.

Tο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε την Γενική Συνέλευση της Κυριακής 14/7/2024 ως KATΑΦΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Μιχάλης Ρέππας, Έλενα Σολωμού γραμματέας, Μιχάλης Κουζούπης, Κώστας Κιμούλης, Γιώργος Φειδάς, Γιώργος Γκικαπέππας) με πρόεδρο τον Παναγιώτη Μιχαλακόπουλο επιχείρησε να τροποποιήσει το καταστατικό με παράνομο τρόπο, εγγράφοντας 65 μεταγλωττιστές και “βαφτίζοντας” τους εν μια νυκτί “….σκηνοθέτες” (περιλαμβάνοντάς τους δηλ. παράνομα στον εκλογικό κατάλογο και δίνοντάς τους δικαίωμα ψήφου, πριν ακόμα τροποποιηθεί το καταστατικό ώστε να μπορούν να εγγραφούν ως μέλη με πλήρη δικαιώματα στον Οργανισμό ΑΘΗΝΑ), παραβιάζοντας έτσι το νόμο και το καταστατικό, και ερχόμενο σε αντίθεση με την άδεια λειτουργίας που έχει δώσει ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας στον ΑΘΗΝΑ, καθώς και με το έγγραφο του ΟΠΙ από τον Δεκέμβριο του 2022 που επισυνάπτεται, και στο οποίο ρητώς αναφέρεται ότι ο Οργανισμός ΑΘΗΝΑ δεν έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί δικαιούχους της ειδικότητας της επιμέλειας μεταγλωττισμού σύμφωνα με το ν. 2121/1993.

Επισυνάπτoνται προς τεκμηρίωση της καταγγελίας:

Α) ‘Έκθεση Εποπτείας του εκλεγμένου Εποπτικού Συμβουλίου του ΟΣΔ “ΑΘΗΝΑ” όπου διαπιστώνεται συνολικό οικονομικό έλλειμμα που ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 8.495.947,24 ευρώ μονον για τα τελευταία τρία χρόνια. Η έκθεση υπογράφεται από την Ερατώ Γεωργιάδη, κόρη του σκηνοθετη Βασίλη Γεωργιάδη, και τον Λευτέρη Χαρωνίτη. Το Εποπτικό Συμβούλιο αμφισβητεί τη λίστα όσων έχουν “…δικαίωμα ψήφου” που έχει καταρτίσει παρανόμως και καταχρηστικά το Διοικητικό Συμβούλιο, εξαιτίας των μεγάλων διαφορών των ποσών που έχουν καταβληθεί, σύμφωνα με τους ισολογισμούς και τις Εκθέσεις διαφάνειας, τα έτη 2021, 2022 και 2023, στους πνευματικούς δημιουργούς, και στα πραγματικά ποσά που έχουν λάβει στην πραγματικότητα…από τα οποία λείπον 8.500.000 ευρώ ίσως και πολύ περισσσότερα.

Β) Εξώδικο που έστειλε το Εποπτικό Συμβούλιο προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΘΗΝΑ που υπογράφεται από την πρόεδρο του Εποπτικού .

Γ) ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΤΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ “ΑΘΗΝΑ”.
Καλούμε ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΔ “ΑΘΗΝΑ” και τον πρόεδρο Τάκη Μιχαήλ να παραιτηθούν άμεσα!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ‘ΑΘΗΝΑ”

ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ!

Zητάμε την άμεση παρέμβαση της Οικονομικής Εισαγγελίας και της Εισαγγελίας του Αρειου Πάγου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ 8500000 ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ 6000000 ΣΤΗ ΜΠΟ ΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ

Comments are closed.