Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) καταγγέλει την ύπαρξη ψεύτικης ιστοσελίδας που χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα της Πλατφόρμας Ενημέρωσης και Υποστήριξης Καταναλωτών «My RAE», παραπλανώντας τους πολίτες
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα εντοπίστηκε μετά από καταγγελίες καταναλωτών και βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.myrae.gr. Εκεί αναφέρεται ψευδώς πως πρόκειται για την Πλατφόρμα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Καταναλωτών MYRAE με στόχο «την παροχή αξιόπιστου, ενημερωμένου και φιλικού περιβάλλοντος όπου οι καταναλωτές μπορούν να ανακαλύψουν πληροφορίες, να λάβουν υποστήριξη και να μοιραστούν εμπειρίες με άλλους καταναλωτές». Μεταξύ των υπηρεσιών που φέρεται να παρέχει η ψεύτικη και παράνομη ιστοσελίδα, είναι ενημερώσεις για ζητήματα ενέργειας αλλά και συμβουλών για παιχνίδια καζίνο.
Η ΡΑΑΕΥ ενημερώνει τους καταναλωτές πως ουδεμία σχέση έχει με την απατηλή ιστοσελίδαwww.myrae.gr. Ταυτόχρονα, εφιστά την αυξημένη προσοχή των καταναλωτών ζητώντας να μη λάβουν υπόψη τους την ψεύτικη ιστοσελίδα και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν προσωπικά τους στοιχεία.
Η μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση της Πλατφόρμας Ενημέρωσης και Υποστήριξης Καταναλωτών «My RAE» την οποία διαχειρίζεται η ΡΑΑΕΥ, είναι η https:\\my.rae.gr.
Η ΡΑΑΕΥ προέβη άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καταγγελίας της απάτης προς τις αρμόδιες αρχές.
Οπως ολοι(ενταξει οχι ολοι) γνωριζουμε, οποιος κλειδωσει ενα domain εχει την απολυτη ελευθερια να αναρτησει οτι πιστευει, στο ιντερνετ υπαρχει ακομη δημοκρατια και ο καθενας που θα προλαβει το ταδε ή δεινα ονομα μπορει να πει οτι θελει. Ας το αγοραζε το ονομα η ραε πριν το αγορασει καποιος επιχειρηματιας, τωρα γιατι κλαιγονται; επειδη δεν τους το πουλαει; Ή επειδη του το ζητησαν και τους ειπε παρτε τα @@ μου, το προλαβα πρωτος και δεν μπορειτε να μου κανετε τιποτα;
Εξαλλου υπαρχει και μια ρυθμιστικη υπηρεσια που λεγεται Ε.Ε.Τ.Τ και περναει καθε μερα ελεγχους απο το ποιος και τι ανεβασε στις σελιδες του(κατι σαν predator αλλα για το ιντερνετ), εφ οσον δεν κρινει αυτη οτι εχει γινει παραβαση, το δημοκρατικο δικαιο ειναι με το μερος του πρωτου αγοραστη του ονοματος της σελιδας, το οποιο του επιτρεπει ελευθερα να δουλεψει οπως αυτος επιθυμει..
Ξυδακι ΝΔούλοι, παλι κλαψατε που εχουμε ελευθεριες και πληρωσατε πετσωμενους να μας πουλησουν προλογο οτι και καλα ειναι αντιιδεολογικο να αγοραζεις domain της επιλογης σου εφ οσον ειναι ελευθερα προς πωληση
η καταγγελια προφανως θα αφορα απο εκεινες τις διαφημισεις με το τιτλο “χορηγουμενα” Ας προσεξει ο κοσμος.Ολα σχεδον τα σαιτς για να εισπραξουν εστω μερικα ψιχουλα απο τις “διαφημιζεις βριθουν απο παραπλανητικες φορμες.δουλεια του μελλοντος… διαφημιστης….