Καταγγελία του ΟΗΕ για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Μπέιτ Λάχια

Κοινοποίηση:
1493584-ohe-930

Στις 20 Οκτωβρίου, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων στην περιοχή της Γάζας. Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Μπέιτ Λάχια έχουν προκαλέσει σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις, με δεκάδες θύματα μεταξύ των πολιτών.

 

Ο Βένεσλαντ τόνισε ότι οι τελευταίες εβδομάδες έχουν δει μια κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες αθώων ανθρώπων. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική στο βόρειο τμήμα της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια έχει σχεδόν σταματήσει να φτάνει στους πληθυσμούς που την χρειάζονται περισσότερο. Αυτή η έλλειψη υποστήριξης έχει επιδεινώσει τις συνθήκες ζωής για χιλιάδες πολίτες.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι επιθέσεις στη βόρεια Γάζα εντάθηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο την αποτροπή της ανασυγκρότησης των μαχητών της Χαμάς. Αυτή η στρατηγική έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από διεθνείς οργανισμούς και ανθρωπιστικές ομάδες, οι οποίες προειδοποιούν για τις συνέπειες που έχουν αυτές οι επιθέσεις στους αμάχους.

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα, έπειτα από μια ισραηλινή επίθεση χθες στην Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ερευνά τις αναφορές για το περιστατικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς εδώ και μήνες.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response