Καταδίωξη κοντά στα Τουρκικά Παράλια: Επικοινωνία ΥΠΕΣ Τουρκίας με υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κοινοποίηση:
tourkia-simaia

Απόψε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησαν σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δείχνουν σκάφη του ελληνικού Λιμενικού να εισέρχονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα κοντά στις περιοχές της Αλικαρνασσού και της Ντάττσας.

 

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:

«Σήμερα κατά τις βραδινές ώρες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλί Γερλίκαγια και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά σκάφη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υπουργός Γερλίκαγια εξέφρασε την ενόχλησή του για την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από τα σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος και τόνισε ότι για τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες παραβιάσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι δίνει σημασία στις σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, ότι το περιστατικό δεν είχε καμία πολιτική διάσταση, ότι δεν θα επαναληφθούν οι παραβιάσεις και ότι ξεκίνησε άμεσα έρευνα σχετικά με το περιστατικό και ότι θα ενημερώσει τις τουρκικές αρχές για τις εξελίξεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response