Κατακόρυφη αύξηση βιασμών στην Γαλλία

Κοινοποίηση:
βιασμος

Πολλαπλές αναφορές για βιασμούς και απόπειρες βιασμού από μετανάστες που ζουν στη Γαλλία έχουν γίνει πρωτοσέλιδα σε τοπικό επίπεδο, καθώς η συνεχιζόμενη δραματική αύξηση των σεξουαλικών επιθέσεων και η μαζική μετανάστευση δείχνουν μια αναμφισβήτητη συσχέτιση.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανέφερε την Παρασκευή τον θάνατο μιας 67χρονης γυναίκας, η οποία δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της στις Βερσαλλίες από έναν Αλγερινό υπήκοο το βράδυ της Τετάρτης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με τη βία στο σπίτι της, όπου υπέστη μια νύχτα βασανιστικών βασανιστηρίων.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δέθηκε, ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε από τον μετανάστη προτού διαφύγει επιτυχώς από το σπίτι και καταφύγει σε έναν γείτονα, ο οποίος επικοινώνησε με τις αρχές.

Ο ύποπτος συνελήφθη την επόμενη ημέρα, αφού καταγράφηκε σε βίντεο παρακολούθησης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για Αλγερινό υπήκοο χωρίς μόνιμη κατοικία, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα έγγραφα ταυτότητας του θύματος, η τραπεζική κάρτα και διάφορα κλεμμένα κοσμήματα. Αργότερα αναφέρθηκε ότι για τον άνδρα είχε εκδοθεί διαταγή απέλασης που δεν είχε εκτελεστεί από τον Φεβρουάριο του 2022.

Μετά τη σύλληψή του έδωσε μόνο ένα “κανένα σχόλιο” στην αστυνομία και φέρεται να αποκοιμήθηκε στην καρέκλα του κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Μια άλλη ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε επίθεση
Ένα άλλο θύμα, επίσης 67 ετών, υπέστη επίσης απόπειρα βιασμού στη γαλλική πόλη Τουρ το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το περιοδικό Valeurs Actuelles. Αστυνομική πηγή ανέφερε στο δημοσίευμα πώς ένας μεθυσμένος Σουδανός αιτών άσυλο διακόπηκε από έναν γείτονα ενώ βρισκόταν πάνω στο θύμα του με το παντελόνι του ανοιχτό. Το εσώρουχο του θύματος είχε ξηλωθεί και είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο.

Ο 36χρονος μετανάστης, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν κανονικά στη Γαλλία εν αναμονή αίτησης ασύλου, συνελήφθη επί τόπου και το θύμα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για μικροτραυματισμούς που υπέστη από την επίθεση.

Τρίτη ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε επίθεση
Επίσης, το Σάββατο, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Actu 17 ανέφερε πώς ένας 21χρονος παράνομος μετανάστης άγνωστης εθνικότητας συνελήφθη μετά τη σεξουαλική επίθεση σε μια 51χρονη γυναίκα καθώς επέστρεφε στο σπίτι της στην Αβινιόν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο ύποπτος περίμενε στο διάδρομο του διαμερίσματος του θύματός του, καθώς εκείνη προσπαθούσε να μπει στο σπίτι της, όταν την πλησίασε, της είπε ότι ήθελε να κάνει σεξ μαζί της και την έσπρωξε στον τοίχο του διαδρόμου, την άρπαξε από το λαιμό και τη φίλησε.

Τις κραυγές του θύματος άκουσε ένας γείτονας, ο οποίος ήρθε να βοηθήσει το θύμα και ανάγκασε τον δράστη να εγκαταλείψει τη σκηνή.

Νεαρές γυναίκες έγιναν επίσης στόχος
Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε το Σάββατο την περίπτωση μιας φοιτήτριας στη διάσημη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων ESSEC, η οποία βιάστηκε από έναν υπήκοο Μάλι που ζούσε παράνομα στη Γαλλία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η εφημερίδα αποκάλυψε πώς η φοιτήτρια επέστρεφε στο σπίτι της από ένα νυχτερινό κέντρο το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, όταν την πλησίασε ο ύποπτος και την έσπρωξε σε ένα αυτοκίνητο, όπου τη βίασε.

Κατά τύχη, το περιστατικό έγινε αντιληπτό από δύο αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή με όχημα, οι οποίοι επενέβησαν και συνέλαβαν τον άνδρα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής συνέντευξης, ο ύποπτος αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του βιασμού, επιμένοντας ότι το σεξ ήταν συναινετικό, αφού συναντήθηκαν στο νυχτερινό κέντρο Duplex νωρίτερα εκείνο το βράδυ.

Ο 31χρονος μετανάστης, γνωστός ως Mady. T., ήταν ήδη γνωστός στις αρχές για μια προηγούμενη καταγγελία βιασμού στο ίδιο νυχτερινό κέντρο τον Αύγουστο του 2022. Τότε δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία.

Οι αρχές κλήθηκαν και εντόπισαν τον ύποπτο, ο οποίος έδωσε στους ερευνητές ψεύτικο όνομα και δεν είχε πάνω του καμία επίσημη ταυτότητα. Μετά την ταυτοποίηση του άνδρα, η αστυνομία έμαθε ότι ζει παράνομα στη χώρα.

Ομαδικός βιασμός και πράξεις βασανιστηρίων
Ο ίδιος ειδησεογραφικός ιστότοπος ανέφερε επίσης την Παρασκευή τη σύλληψη δύο ατόμων με πολλαπλές κατηγορίες για ομαδικό βιασμό, πράξεις βασανιστηρίων, βαρβαρότητα και εκβιασμό μετά τον βιασμό μιας 30χρονης γυναίκας σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στη γαλλική πόλη της Νίκαιας τον περασμένο μήνα.

Οι δύο ύποπτοι, με τα ονόματα Adel A. και Mohamed E., συνελήφθησαν την Πέμπτη, αφού φέρεται να βασάνισαν το θύμα τους πριν την αναγκάσουν να σηκώσει χρήματα από ένα ΑΤΜ, να της κλέψουν την τραπεζική της κάρτα και να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος τη νύχτα της 12ης Αυγούστου.

Οι ερευνητές της αστυνομίας εντόπισαν την τραπεζική κάρτα και διαπίστωσαν ότι είχε χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σε διάφορα μέρη τις ημέρες που ακολούθησαν την επίθεση- η βιντεοεπιτήρηση τους επέτρεψε να προβούν σε επίσημη ταυτοποίηση των δύο υπόπτων.

Μετά τη σύλληψή τους, ο ένας από τους άνδρες ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε την κλεμμένη τραπεζική κάρτα και ισχυρίστηκε ότι ο συγκατηγορούμενος του είχε συνάψει σεξουαλική σχέση με έναν άγνωστο.

Το ζεύγος παραμένει προφυλακισμένο εν αναμονή της ποινικής διαδικασίας του επόμενου έτους.

Η μετανάστευση συνδέεται με την αύξηση των σεξουαλικών επιθέσεων
Καθώς η Γαλλία συνεχίζει να υποστηρίζει μια φιλελεύθερη μεταναστευτική πολιτική, τα κρούσματα σεξουαλικής βίας συνεχίζουν να αυξάνονται κατακόρυφα σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνολικά 30.780 βιασμοί καταγγέλθηκαν στις αρχές το 2021, το πιο πρόσφατο έτος όπου υπάρχουν διαθέσιμα αρχεία, από 22.770 το 2020 και 12.820 το 2016.

Η δραματική αύξηση των βιασμών και των σεξουαλικών επιθέσεων συμπίπτει με την απότομη αύξηση της μετανάστευσης από τη Βόρεια Αφρική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, το 48% των εγκληματικών πράξεων στο Παρίσι διαπράττονται από αλλοδαπούς υπηκόους, ενώ το ποσοστό αυτό είναι 55% στη Μασσαλία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: