«Καταπέλτης» ο Εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Τη σκότωσε γιατί πήγε κόντρα στις βουλήσεις του Θεού, δηλαδή του ίδιου»

Κοινοποίηση:
ΜΠΑΜΠΗΣ

Χωρίς τον καταδικασμένο σε ισόβια, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ολοκληρώνεται η δίκη για τη δολοφονία της γυναίκας του σε δεύτερο βαθμό.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του συζυγοκτόνου, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για την προσωπικότητα και τα κίνητρα του δολοφόνου.

«Ήθελε να εκδικηθεί την Καρολάιν, την τιμώρησε γιατί πήγε κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας για τον καταδικασμένο συζυγοκτόνο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αφήνοντας κανένα περιθώριο για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείρισή του στη δευτεροβάθμια δίκη.

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με πρώτου βαθμού δόλο για όλες τις πράξεις που κατηγορείται, με την ψυχολογική ερμηνεία του κινήτρου της εκδίκησης. Ποιος βρασμός; Ποιο ατύχημα; Ήθελε να τη σκοτώσει επειδή η Καρολάιν Κράουτς του είπε κάποια στιγμή ότι θα τον εγκατέλειπε και έχανε τον εαυτό του. Όταν τέτοιοι χαρακτήρες καταλαβαίνουν ότι δεν πάνε τα πράγματα όπως θέλουν, είναι ικανοί για πάντα», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός και αναφέρθηκε αναλυτικά στα ψυχοπαθολογικά στοιχεία της προσωπικότητας του συζυγοκτόνου.

«Ο ορισμός της φιλαυτίας και του ναρκισσισμού»

«Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δε δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δε δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισισμού τότε ποιο είναι;», είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του.

Ο εισαγγελέας, αφού επανέλαβε ότι ο καταδικασθείς δε μπορεί να παραιτηθεί της έφεσης σε αυτό το στάδιο της δίκης, επιχείρησε να ερμηνεύσει την επιλογή του να το κάνει: «Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θυματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Νόμιζε ότι μπορούσε να κοροϊδεύει τους πάντες»

Μεταξύ άλλων, σχολίασε ο εισαγγελέας, ο 35χρονος πιλότος ήταν χειριστικός και χειραγωγούσε επί έτη τη νεαρά σύζυγό του.

«Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κ. Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι τον κατάλαβε τον δράστη και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι. Η κάμερα στο σπίτι ίσως υπήρχε και για να παρακολουθεί τη σύζυγο του», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για την αδικοχαμένη 20χρονη από την Αλλόνησο.

«Η Κάρολαιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Τις έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μια σχέση συνεξάρτησης. Η Κάρολαιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλίκωσή της. Αυτές οι αποφάσεις ήταν με πρωτοβουλία της Κάρολαιν;».

Απών από το δικαστήριο

Ο καταδικασμένος σε ισόβια και 11,5 έτη, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, δεν μετήχθη στο δικαστήριο από τις φυλακές του Κορυδαλλού και δια επιστολής που ανεγνώσθη στη δίκη, επέμεινε στην παραίτηση από την έφεση αλλά και ζήτησε την απομάκρυνση των διορισμένων από το δικαστήριο συνηγόρων του.

«Δεν αποδέχομαι τους συνηγόρους που διορίστηκαν ερήμην μου. Παραιτούμαι του δικαιώματος της εφέσεως και δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου στο δικαστήριο».

Ο κ. Κούτρας απέρριψε τα αιτήματα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, επισημαίνοντας: «Δεν συντρέχει λόγος για να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο γιατί ήδη τα στοιχεία της δικογραφίας και όσων παρουσιάστηκαν στο ακροατήριο μπορεί να εκφραστεί η κρίση του δικαστηρίου» πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος παράλληλα ζήτησε την παραμονή των συνηγόρων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Η συμπεριφορά που εμφάνισε ο κατηγορούμενος ήταν για να παρελκύσει τη δίκη. Δεν το ζήτησε στον πρώτο βαθμό. Το ζητάει τώρα για μειωμένο καταλογισμό; Δεν ξέρω. Πάντως τώρα δεν χρειάζεται να εξεταστεί από ψυχίατρο» σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας της Κάρολαιν Θανάσης Χαρμάνης.

Αύριο το πρωί θα εκδώσει ετυμηγορία το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: