«Καταπέλτης» ο Μητροπολίτης Θεόκλητος για τους… σκουριασμένους πολιτικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Theokl-3xronia_08

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος κατά τον φετινό εορτασμό του Πολιούχου της Καλαμπάκας Αγίου Βησσαρίωνος.

Στην ομιλία του κατά την πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία για τον εορτασμό του πολυούχου της πόλης της Καλαμπάκας Αγίου Βησσαρίωνα χθες το πρωί (Κυριακή 15-9-2024), ήταν σαρωτικός και εξαπέλυσε ευθείες βολές στους κυβερνώντες!

Καμία κυβέρνηση και κανένα κράτος δεν ενδιαφέρεται για τους νέους και για τα νέα ζευγάρια, γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να κάνουμε πράξεις και δράσεις, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Θεόκλητος.

«Η εκκλησία προσπαθεί όσο κι αν δεν είναι το έργο της αυτό, καθότι δεν είναι ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα, ούτε ΜΚΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, για να προσθέσει πως, «η εκκλησία προσέχει τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ψυχοσωματική οντότητα. Δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά της ιδιαιτέρως αυτά που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να σπουδάσουν άνετα», επεσήμανε.

Παρατήρησε ωστόσο ότι ένα από τα προβλήματα της Ελλάδος δεν είναι μόνο η υπογεννητικότητα αλλά και η φυγή των ανθρώπων και των μυαλών μας στο εξωτερικό. «Χάνονται άνθρωποι και επειδή στο εξωτερικό γνωρίζουν καλύτερα αυτές τις καταστάσεις, τα παίρνουν τα παιδιά και εκεί γίνονται σημαντικοί επιστήμονες και πρωτεύουν παντού. Η Ελλάδα όμως χάνει τα καλύτερα μυαλά, γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να σώσει τα παιδιά της», υπογράμμισε ο μητροπολίτης Σταγών.

Παίρνοντας αφορμή από την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, ο κ. Θεόκλητος επεσήμανε πως, «βλέπουμε ότι τα χωριά μας λιγοστεύουν, πεθαίνουν και δεν υπάρχουν άνθρωποι να μείνουν. Τι έκανε ολόκληρη πολιτεία για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μείνουν οι άνθρωποι σε εκείνα τα χωριά για να μπορέσουν τα νέα ζευγάρια, εκτός από τα πρόβατα, να μπορέσουν να έχουν και άλλα εισοδήματα, για να μπορέσουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν το σχολείο», .

Αναρωτήθηκε παράλληλα ότι, «αν μας φεύγουν τα καλύτερα μυαλά στο εξωτερικό ποιος θα την αλλάξει αυτή τη χώρα… οι σκουριασμένοι πολιτικοί ή εμείς που γερνάμε. Αυτά τα νέα παιδιά θα αλλάξουν τη χώρα για αυτό πρέπει πάση θυσία να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να παραμείνουν εδώ», τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response