Καταρρέει το μέτωπο, έρχεται θύελλα στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στο Ισραήλ μαίνεται πόλεμος με 11.000 νεκρούς και τραυματίες αλλά στην Ουκρανία… η θύελλα τώρα ξεκινάει…
Μετά από 5 μήνες αντεπίθεσης και με 92.000 νεκρούς Ουκρανούς το μέτωπο καταρρέει…οι Ουκρανοί ηττώνται στην κατεύθυνση Kupyansk αλλά και στα νότια στην κατεύθυνση Robotyne. 
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτίθενται στα βόρεια και νότια και ετοιμάζουν κάτι μεγάλο όπως αναφέρουν δυτικοί αναλυτές.
Οι ΗΠΑ αρχίζουν και τα γυρνάνε, δεν μπορούμε να βοηθάμε επ΄ αόριστον την Ουκρανία ανέφερε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby
Η κατάσταση έχει ως εξής… ο κίνδυνος κλιμάκωσης στο Ισραήλ… αποπροσανατολίζει τους αμερικανούς που απλά δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίζουν την Ουκρανία που απέτυχε…
Για τους αμερικανούς είναι ευκαιρία να ξεφύγουν από το φιάσκο της Ουκρανίας… και ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι μια καλή ευκαιρία…
Πάντως ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα… όποιος επιτεθεί στην Ρωσία… δεν θα ζήσει για να δει το αποτέλεσμα της επίθεσης του….

 

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Κανείς εχθρός δεν θα επιβιώσει εάν επιτεθεί στην Ρωσία

Το χτύπημα αντιποίνων της Ρωσίας μετά από μια πυρηνική επίθεση δεν θα επιτρέψει στον εχθρό να επιβιώσει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin στην λέσχη Valdai.
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι από σήμερα τα αντίποινα θα είναι απόλυτα… για οποιονδήποτε πιθανό επιτιθέμενο. Ξεκινώντας από τη στιγμή που ανιχνεύτηκε εκτόξευση πυραύλου, από όπου κι αν προέρχεται – οποιοδήποτε σημείο στους ωκεανούς του κόσμου ή από οποιοδήποτε έδαφος – θα ακολουθήσει μια αντεπίθεση, με τόσους πολλούς πυραύλους, τόσες εκατοντάδες βλήματα μας να εμφανίζονται στον αέρα που κανένας εχθρός δεν θα έχει την ευκαιρία να επιβιώσει».
Υπενθύμισε ότι στο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας υπήρχαν δύο λόγοι για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων: μια εχθρική πυρηνική επίθεση στο ρωσικό έδαφος, με επακόλουθα αντίποινα.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει το εξής: οι πύραυλοι εκτοξεύονται, το σύστημα προειδοποίησης πυραύλων μας τους εντοπίζει και προειδοποιεί ότι ο στόχος είναι το έδαφος της Ρωσίας.
Όλα αυτά συμβαίνουν σε δευτερόλεπτα, όπως όλοι καταλαβαίνουν.
Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία πρόκειται να χτυπηθεί , εμείς από την πλευρά μας απαντάμε σε αυτή την επιθετικότητα», τόνισε ο Putin.
Ο δεύτερος λόγος, είπε ο πρόεδρος, είναι μια απειλή για την ύπαρξη του ρωσικού κράτους, ακόμη και αν χρησιμοποιούνται μόνο συμβατικά όπλα εναντίον της Ρωσίας.
Και στις δύο περιπτώσεις η Ρωσία θα απαντήσει με αντίποινα που κανένας εχθρός δεν θα επιβιώσει για να δει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης…

Κατάρρευση και χάος: Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει αξιωματικούς στο μέτωπο

Εντείνονται τα σημάδια κατάρρευσης στο ουκρανικό στράτευμα, καθώς αναφέρεται πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με τρομακτική έλλειψη αξιωματικών στο πεδίο της μάχης.
Αυτό υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov, αποτυπώνοντας την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ουκρανικός στρατός.
«Στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η έλλειψη εκπαιδευμένων και έμπειρων αξιωματικών έχει αυξηθεί κυρίως λόγω της απώλειας τους.
Επίσης, κάποια από τα πιο έμπειρα και ικανά στρατιωτικά στελέχη ανακλήθηκαν από το μέτωπο προς τις πίσω γραμμές ή εστάλησαν στη Δύση για να εκπαιδευτούν στον χειρισμό των νέων όπλων» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Azarov.
Όπως είπε, η έλλειψη των αξιωματικών δεν μπορεί να καλυφθεί με αναγκαστική κινητοποίηση, αφού είναι αδύνατο να μάθεις να γίνεσαι διοικητής σε μερικές εβδομάδες.
«Εξαιτίας αυτού, αυξάνεται η δυσαρέσκεια μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού που, βλέποντας αυτό το χάος, δεν θέλουν να γίνουν… τροφή για τα κανόνια» υπογράμμισε ο Azarov.

John Kirby (ΗΠΑ Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ δεν θα βοηθούν την Ουκρανία επ’ αόριστον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία επ’ αόριστον, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby κατά τη διάρκεια ενημέρωσης .
«Σήμερα ανακοινώσαμε τη διάθεση 200 εκατομμυρίων και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε, αλλά η βοήθεια δεν θα είναι ατελείωτη».
Όπως διευκρίνισε ο Kirby, βραχυπρόθεσμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν τόσο την Ουκρανία όσο και το Ισραήλ…
Ωστόσο, αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα τι σημαίνει «βραχυπρόθεσμα».
Πολλά εξαρτώνται από το πόσο εντατικά ξοδεύει πυρομαχικά ο Ισραηλινός Στρατός και πόσο μπορεί το ισραηλινό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα να προμηθεύσει τον στρατό του με οβίδες, είπε ο αξιωματούχος.
Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ δέχτηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας. Μετά από μαζικούς βομβαρδισμούς, μαχητές της Hamas
Η στρατιωτική πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος ανακοίνωσε την επιχείρηση Al-Aqsa Flood.
Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την έναρξη της επιχείρησης Iron Swords στη Λωρίδα της Γάζας.
Εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, οι Ουκρανοί ανησυχούν ότι η στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μειωθεί… εξέλιξη που θα οδηγήσει σε κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού.

ABC News: Οι Ουκρανοί είναι απελπισμένοι, αναζητούν απεγνωσμένα νέα όπλα για να επιτεθούν πριν τις βροχές

Οι ουκρανικές αρχές θέλουν να αποκτήσουν νέες αποστολές όπλων για μια επίθεση εναντίον ρωσικών θέσεων μετά από την αποτυχημένη αντεπίθεση, αναφέρει το ABC News.
«Η Ουκρανία αναζητά απεγνωσμένα περισσότερα όπλα για να ενισχύσει τα στρατεύματά πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος Zelensky έφτασε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 Οκτωβρίου 2023, καθώς το Κίεβο ανησυχεί για τη μείωση της βοήθειας από τη Δύση, η οποία μέχρι πρόσφατα παρείχε σταθερή υποστήριξη στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
O Zelensky τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τόνισε ότι ανησυχεί από έλλειψη οικονομικών πόρων και όπλων.
Για πέμπτο μήνα τώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό αλλά οι Ουκρανοί έχουν χάσει 92.000 στρατιώτες, 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Στην Ουκρανία έρχεται καταιγίδα, οι ρώσοι θα τους συνθλίψουν

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια δεύτερη στρατηγική αεροπορική εκστρατεία στην Ουκρανία και όλα τα σημάδια δείχνουν μια «καταιγίδα», δήλωσε ο συνταγματάρχης των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων Markus Reisner
Σύμφωνα με τον Markus Reisner, τα ρωσικά στρατεύματα «αρχίζουν ήδη να διεξάγουν μια δεύτερη στρατηγική αεροπορική εκστρατεία κατά της Ουκρανίας».
Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε ήδη έναν σημαντικό αριθμό drones τύπου Geranium – λίγο πάνω από 500 μονάδες.
Και αυτός είναι ένας αριθμός που δεν παρατηρήθηκε τους προηγούμενους μήνες».
Επίσης, οι επιθέσεις με πυραύλους κρουζ έχουν γίνει ήδη πιο συχνές, πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.
Κατά τη γνώμη του, αυτό υποδηλώνει ότι αυτός ο χειμώνας θα μπορούσε να είναι «ιδιαίτερα σκληρός».
«Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κατορθώσει επανειλημμένα να απενεργοποιήσουν την ουκρανική αεράμυνα στο παρελθόν, και το κάνουν τώρα
Κατά τη γνώμη μου, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι έρχεται μια καταιγίδα», κατέληξε ο Markus Reisner
Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χτυπούν τις ουκρανικές υποδομές στις 10 Οκτωβρίου 2022 – δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας….

Οι μισθοφόροι αρχίζουν να αποχωρούν από την Ουκρανία, βλέπουν αδιέξοδο στην αντεπίθεση

Μία από τις μονάδες ξένων μισθοφόρων εγκατέλειψε το Kharkiv στην Ουκρανία, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Luhansk Andrey Marochko.
O διευθυντής της ρωσικής FSB, Alexander Bortnikov, δήλωσε ότι μέλη 13 ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών (PMC) από την Ευρώπη και μέλη 9 ξένων παραστρατιωτικών δυνάμεων πολεμούν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία και σχεδόν 800 μισθοφόροι από 35 χώρες έχουν ήδη αναγνωρισθεί.
Μία από τις μονάδες, που περιελάμβανε ξένους μισθοφόρους, έφυγε από το Kharkiv.
Η αναχώρηση των μισθοφόρων σημειώθηκε από ένα μόνιμο σημείο ανάπτυξης που βρισκόταν σε ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης.
Οι μαχητές εγκατέλειψαν εντελώς την τοποθεσία τους, παίρνοντας ρούχα και άλλα περιουσιακά στοιχεία και έφυγαν και από την Ουκρανία.
Στην κατεύθυνση Kupyansk, η ομάδα των ρωσικών στρατευμάτων Δύση, με την υποστήριξη της αεροπορίας και του πυροβολικού, απέκρουσε 10 αντεπιθέσεις από ομάδες επίθεσης της 32ης, 115ης μηχανοκίνητης και 10ης ορεινής Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Ivanovka και Sinkovka της περιοχής Kharkiv, καθώς και Makiivka.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: