Τι συμβαίνει όταν τα plebs δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ψωμί και τα τσίρκα δεν είναι τόσο διασκεδαστικά;
Τίποτα καλό. Γι’ αυτό η κρίση κόστους ζωής είναι το #1 πρόβλημα, σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ – μια ετήσια δημοσκόπηση 1.200 επαγγελματιών της κυβέρνησης, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα υπάρξει μικρή ανάπαυλα από «πληθωρισμό ενέργειας, κρίσεις τροφίμων και ασφάλειας» τα επόμενα χρόνια (ή μήνες;).
Βραχυπρόθεσμα, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων λέει ότι οι ασταθείς οικονομίες και τα διάφορα «σοκ» είναι στα χαρτιά, ενώ το 20% περίπου των ερωτηθέντων λέει ότι φοβάται «καταστροφικά αποτελέσματα» μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg .
« Πολύ λίγοι ηγέτες στη σημερινή γενιά έχουν αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παραδοσιακούς κινδύνους σχετικά με τα τρόφιμα και την ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα μάχονται για το τι έρχεται από την άποψη του χρέους, το τι έρχεται από την άποψη του κλίματος», δήλωσε η Saadia Zahidi, διευθύνουσα σύμβουλος του WEF. , ο οποίος προειδοποίησε ότι ο κόσμος μπορεί να εισέρχεται σε έναν « φαύλο κύκλο ».
«Θα χρειαστούμε ένα είδος νέου τύπου ηγεσίας που να είναι πολύ πιο ευέλικτο», είπε στο Bloomberg Television .
Την επόμενη εβδομάδα θα σηματοδοτήσει το ετήσιο συνέδριο του WEF στο Νταβός της Ελβετίας, όπου η παγκόσμια ελίτ θα καθίσει γύρω και θα συζητήσει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας της ζωής μας.
Η συγκέντρωση ξεκινά σε μια εποχή που ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών σε πολλές προηγμένες οικονομίες, με τα επιτόκια πολύ πιο αυξημένα από ό,τι προέβλεπε κανείς πριν από 12 μήνες.
Η έκθεση καλεί για παγκόσμια συνεργασία και προειδοποιεί ότι εάν οι κυβερνήσεις χειριστούν σωστά την τρέχουσα κρίση «κινδυνεύουν να δημιουργήσουν κοινωνική στενοχώρια σε πρωτοφανές επίπεδο, καθώς οι επενδύσεις στην υγεία, την εκπαίδευση και την οικονομική ανάπτυξη εξαφανίζονται, διαβρώνοντας περαιτέρω την κοινωνική συνοχή».
Οι αυξήσεις των στρατιωτικών δαπανών θα μπορούσαν να μειώσουν τη στήριξη προς τα ευάλωτα νοικοκυριά , αφήνοντας ορισμένες χώρες σε «αέναη κατάσταση κρίσης» και να ανατρέψουν την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας. – Μπλούμπεργκ
Το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με την έκθεση, είναι ο κίνδυνος «γεωοικονομικού πολέμου» – στον οποίο οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί είναι πιθανό να αυξήσουν τις οικονομικές εντάσεις, επιδεινώνοντας τόσο τους βραχυπρόθεσμους όσο και τους μακροπρόθεσμους κινδύνους.
«Σε αυτό το ήδη τοξικό μείγμα γνωστών και αυξανόμενων παγκόσμιων κινδύνων, ένα νέο συμβάν σοκ, από μια νέα στρατιωτική σύγκρουση σε έναν νέο ιό, θα μπορούσε να γίνει μη διαχειρίσιμο», σύμφωνα με τον Zahidi. «Ως εκ τούτου, το κλίμα και η ανθρώπινη ανάπτυξη πρέπει να βρίσκονται στον πυρήνα των ανησυχιών των παγκόσμιων ηγετών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας έναντι μελλοντικών κραδασμών».
Επιπλέον, η έκθεση προειδοποίησε επίσης ότι η αλληλεπίδραση μιας «συστάδας κινδύνων» μπορεί να προκαλέσει μια σειρά μελλοντικών προβλημάτων σε μια «πολυκρίση», όπως ο «ανταγωνισμός των πόρων» στην οποία οι χώρες ανταγωνίζονται για φυσικούς πόρους.
Πηγή: zerohedge.com
Άμα έχεις φράγκα αγοράζεις τα πάντα ακόμα και υπερπατριωτες λοκατζηδες,αλεξιπτωτιστές,βατραχια που μέχρι χθες ορκίζονταν για τη πατρίδα.
Εφεδροι βατραχοι φυλάνε τα σιλό καυσίμων των γνωστών Ελλήνων κρυφων της περιουσίας φυλης
Άμα έχεις φράγκα δεν αγοράζεις αυτούς αλλά κάτι παραπάνω που δεν εχει πατρίδα πχ Blackwater/Academi/Xe.