Καταστροφική κακοκαιρία στην Κασσάνδρα: Θρήνος και ζημιές στη δυτική Ελλάδα

Κοινοποίηση:
keri-penthos-e1562274121425

Στην περιοχή της Λεπενού Αγρινίου, η κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα το Σάββατο το πρωί είχε σοβαρές συνέπειες, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 52χρονος φύλακας σε επιχείρηση παραγωγής ασφάλτου. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, εργαζόταν τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της σφοδρής βροχής επικοινώνησε με έναν συνάδελφό του. Από εκείνη τη στιγμή, τα ίχνη του χάθηκαν.

 

Μετά από πολλές ώρες αναζητήσεων από τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ και την υποστήριξη drones της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η σορός του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από την επιχείρηση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο φύλακας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση.

Η κακοκαιρία δεν περιορίστηκε μόνο στη Λεπενού. Σημαντικές ζημιές καταγράφηκαν και σε άλλες περιοχές όπως ο Στράτος και το Ρίβιο στην Αιτωλοακαρνανία. Χείμαρροι υπερχείλησαν, προκαλώντας κινδύνους για τους οδηγούς και πλημμυρίζοντας υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων με μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης.

Από το ξημερωμα μηχανήματα των Δήμων και της Περιφερείας με την συνδρομή ιδιωτών άρχισαν τον καθαρισμό των δρόμων απο λάσπες και φερτά υλικά.

Αρκετά μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν, σύμφωνα με τις καταγραφές των ιδιωτικών μετεωρολογικών σταθμών και στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών Κέρκυρας και Παξών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στην περιοχή του Κομπιτσίου, που βρίσκεται 8 περίπου χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη, με 76 χιλιοστά.

Πλημμύρισαν δρόμοι και ξεχείλισαν φρεάτια, ενώ η δυσοσμία στην περιοχή ήταν εξαιρετικά έντονη. Από τα ανοιχτά φρεάτια βγήκαν και τρωκτικά, με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response