Κεράσια: Εκτός από νόστιμα προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία

Κοινοποίηση:
kerasia

Τα κεράσια είναι μικρά πυρηνόκαρπα, που σημαίνει ότι έχουν κουκούτσι ή σπόρο μέσα τους.

Αναπτύσσονται σε πολλά χρώματα και γεύσεις, αλλά θεωρούνται είτε γλυκά είτε ξινά. Τα γλυκά κεράσια είναι ζουμερά και έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε οξύ από τα βύσσινα.

Τα κεράσια ευδοκιμούν στις περισσότερες εύκρατες περιοχές, επομένως συλλέγονται όλο το χρόνο. Στο βόρειο ημισφαίριο, οι κερασιές ανθίζουν γύρω στον Απρίλιο και παράγουν καρπούς από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Στο νότιο ημισφαίριο, τα κεράσια είναι φρούτο των χειμερινών διακοπών.

 Ανεξάρτητα από το πού καλλιεργούνται, τα κεράσια μπορούν να είναι μια νόστιμη, υγιεινή προσθήκη σε μια ολοκληρωμένη διατροφή.

Τα κεράσια μπορεί να ωφελήσουν την υγεία σας με άλλους τρόπους, όπως:

Λιγότερος πόνος μετά την προπόνηση

Το να τρώτε κεράσια καθημερινά θα μπορούσε να βοηθήσει τους μύες σας να ανακάμψουν πιο γρήγορα μετά την άσκηση. Ο χυμός κερασιού θα μπορούσε επίσης να κάνει το ίδιο για εσάς μετά από έναν μαραθώνιο ή άλλες έντονες προπονήσεις.

Πρόληψη του καρκίνου

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση γλυκών ή ξινών κερασιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου μειώνοντας τη φλεγμονή , η οποία μπορεί να οδηγήσει και να τροφοδοτήσει τα καρκινικά κύτταρα. Τα κεράσια έχουν επίσης φυτικές ενώσεις που μπορεί να καταπολεμήσουν τους καρκινικούς όγκους. Χρειάζονται όμως περισσότερες μελέτες για να αποδειχθεί αυτό.

Υγεία της καρδιάς

Τα κεράσια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, τα οποία βρίσκονται στα φυτά, προστατεύουν την καρδιά σας από την καταστροφή των κυττάρων και μειώνουν τη φλεγμονή. Μια μελέτη σε περισσότερους από 84.000 ανθρώπους διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν περισσότερες πολυφαινόλες στη διατροφή τους από τροφές όπως τα κεράσια είχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων . Τα κεράσια έχουν επίσης κάλιο, το οποίο χρειάζεστε για να ρυθμίσετε την αρτηριακή πίεση και να διατηρήσετε μια υγιή καρδιά.

Cherry Nutrition
Τα φρέσκα κεράσια είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Μια μερίδα 3,5 ουγκιών γλυκά κεράσια έχει 10,4 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, που είναι σχεδόν το 14% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C.

Τα κεράσια είναι επίσης μια καλή πηγή για:

Βιταμίνη Β6
Κάλιο
Μαγνήσιο
Φυτικές ίνες

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα

Χωρίς κουκούτσια, 1 φλιτζάνι γλυκά κεράσια περιέχει:

Θερμίδες: 97
Πρωτεΐνη: 2 γραμμάρια
Λίπος: Λιγότερο από 1 γραμμάριο
Υδατάνθρακες: 25 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια
Ζάχαρη: 20 γραμμάρια
Τι να προσέξετε

Εφόσον τρώτε κεράσια ολόκληρα, πλύντε τα καλά για να αφαιρέσετε τυχόν φυτοφάρμακα ή άλλους ρύπους.

Τα κουκούτσια κερασιού έχουν φυσικά μικρές ποσότητες κυανίου, το οποίο μπορεί να είναι δηλητηριώδες. Αποφύγετε να τρώτε κεράσια με φθαρμένα ή θρυμματισμένα κουκούτσια. Εάν καταπιείτε ένα κουκούτσι, μην ανησυχείτε. Θα έπρεπε να φάτε πολλά θρυμματισμένα κουκούτσια για να προκαλέσετε κακό.

Πώς να ετοιμάσετε τα κεράσια
Μπορείτε να βρείτε κεράσια στο παντοπωλείο, σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, σε συνεταιρισμούς και σε αγορές αγροτών. Ορισμένες φάρμες θα σας αφήσουν να διαλέξετε τα δικά σας κεράσια και να τα πληρώσετε με λίρες.

Επιλέξτε κεράσια που έχουν έντονο πράσινο μίσχο και παχουλούς καρπούς. Ένα πιο σκουρόχρωμο φρούτο σημαίνει καλύτερη γεύση.

Μπορείτε να απολαύσετε τα κεράσια μόνα τους ή να τα προσθέσετε στη διατροφή σας με πολλούς τρόπους:

Φτιάξτε ένα παρφέ γιαουρτιού με ρολό βρώμης ή γκρανόλα και κεράσια.
Ανακατέψτε κατεψυγμένα κεράσια με μπανάνα, γιαούρτι και γάλα για ένα smoothie.
Προσθέστε ψιλοκομμένα κεράσια στο κρεμμύδι, την ντομάτα και το jalapeño για μια ανανέωση στο pico de gallo.
Συμπεριλάβετε αποξηραμένα κεράσια στην επόμενη παρτίδα φρέσκιας γκρανόλας ή μείγματος trail.
Ανταλλάξτε τα κεράσια με τα βατόμουρα στα μάφιν και με τις σταφίδες στα μπισκότα.
Ανακατέψτε αποξηραμένα κεράσια με κινόα και καρύδια για μια σαλάτα ολικής αλέσεως.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η Πυθια ασχολιοταν μόνο με θεματα χωρων- πολιτικων-αρχηγων κρατων – Βασιλιαδων… κλπ παγκοσμίως π.χ αν τωρα ηθελε ενας αρχηγος κρατους (ας πουμε ο Χιτλερ, γραφω επιτηδες καποιον που δεν ζει για να μην το παρετε παλι αλλιως) να ξεκινησει μια εκστρατεια, εναν πολεμο.. θα εστελνε εναν υψηλά ισταμενο αντιπροσωπό του (εναν στρατηγο) με ενα πανακριβο δωρο (σμαραγδια και ρουμπινια θα σου φερω) ή μπορει να ερχοταν ακομη και ο ιδιος για να παρει χρισμό απο το Μαντειο. Κι Εγω μπορει να τού ελεγα: προσεξε την …. όταν… και… – Αυτο.
    Ή να τού ελεγα κάτι προσωπικο του : δεν εκανες …….

    Δηλαδη, για μια κουβεντα Σου θα πληρωνε τόσα λεφτα?
    Ναι, αγαπητοι μου, η Πυθια δεν δινει τις λυσεις, ουτε τις απαντησεις. Η Πυθια σού δειχνει εναν δρομο, μια κατευθυνση, μια συμβουλη, μια προφητεια, ενα σφαλμα σου ξεχασμενο….. για να βρεις ΕΣΥ τις απαντησεις και τον προορισμό σου.
    Αλλιώς ποιός ο ρόλος και ο άθλος ο δικος σου αν σου τα δωσει όλα ετοιμα στο χερι και ευκολάκι?
    Πάρτε παλι το παραδειγμα που ειπα με τον Χιτλερ. Δεν ξερω απο ποιον- ποιά, αλλά το ηξερε πως θα τον εχανε τον πόλεμο – και το ειπε στους στρατηγους του – και πριν εισβαλει στην Ελλαδα ακομη! Ήταν η δικη του ελευθερη επιλογη να συνεχισει (ή.. η δικη τους) και ο δικος του άθλος ή.. λάθος.
    .
    Εναν χρισμό απο Τον Θεό παιρνεις. Τον θελεις τζαμπα? – πηγαινε τότε σε καμιά χαρτοριχτρα!
    .
    .
    .
    Υπήρχαν στον Ναο και άλλες Πυθειες- Ιερειες και ανδρεςΙερεις οι οποιοι ήταν για ζητηματα απλων ανθρωπων και ακομη και αυτοι ομως πληρωναν κατι, αφηναν ενα αξιοπρεπες δωρο (ενα αγαλματιδιο, μια προσφορά “ειμαι φουρναρης και θα στελνω στον Ναο 60 κιλα ψωμι για 7 μηνες) και οχι με ενα κερακι των 10 λεπτων την βγαλαμε “καθαρη”. Ξερετε πόσα άτομα απασχολουνταν στον Ναο και πόσες οικονομικες αναγκες υπηρχαν?
    Το θεωρούσα πάντα προσβλητικό προς τον ίδιο Τον Οικο Τού Θεού αυτό που κανουν τωρα στην εκκλησία με τα κερακια και τον.. δισκο “δωσε ο,τι θελεις”- λες και ο Θεος ειναι ζητιανος και καθαριζουμε την συνειδηση και τις αμαρτιες μας με 5, 10 δραχμούλες – και το ειχα πει τού Θείου μου.
    .
    .
    Αφηστε τα τα Ασκληπεια ειναι άλλουνου παπα ευαγγελιο, εχει χαθει τελειως η μπαλα με αυτα, ο όρκος τού Ιπποκράτη εχει τελειως παραφραστει.
    Ειδα μονο εναν Γερμανο γιατρο που το ειχε ενθυμηθει.
    .
    .
    Γιατι σάς τα γραφω; Για να ξερετε ποια ηταν η αληθεια, τι έπρεπε να ειχε γινει και δεν το κανατε, τι θα ειχατε κερδισει και το χασατε, και να μαθετε πως Εγω πια σταματαω.
    Και, τα χρηματα που ζητησα σε χρυσο και μου αξιζουν προσωπικα, θα τα παρω, και, η Ελλαδα θα βγει εκτος παιχνιδιου.
    Και ενω σας τα εγραψα εδω και χρονια, πως σε καθε Σπιτι- Χωρα σας θα ειχατε τούς δικους σας Ιερεις- Αντιπροσωπους- Πυθειες- Μαντης-Άνιες… για να επικοινωνειτε και για τα δικα σας θεματα (των απλων πολιτων – τουριστ τωρα, και ανωτερων) ειδα με ποιον τρόπο με “σεβαστηκατε” και το “ευχαριστώ” σας.
    Κριθηκε απο Τον Θεο πως δεν θεωρουμαι πια αντικειμενικος κριτης- αντιπροσωπός Του. Με τόσα που μου κανατε (και συνεχιζετε, εδω ειναι το γαμωτο!) με τετοια ταπεινωση, τετοιον εξευτελισμο, τετοια λοιδορια, τετοιες αδιανοητες πραξεις εναντιον μου, το να πω πως συνεχιζω θα επρεπε να σας βαλει σε προβληματισμο (αν εχετε ακομη μυαλο να το σκεφτειτε κι αυτο). Πώς θα μπορουσε να ερθει παραδειγμα, ο βασιλιας Καρολος ή ο πριγκιψ Γουιλι να ζητησουν χρισμό για την Κειτ (**) και να ειμαι αντικειμενική στην προβλεψη, με τα τόσα που ξέρω πως εκανε αυτη η “οικογενια” στην Ελλάδα και προσωπικά σε Εμένα?
    .
    Όταν προσφερουν οι πιστοι αγαλματα, δωρα, χρηματα, χρυσα… ως δωρο σε μια Εκκλησια μετα απο χρονια ξεκινουν πολεμο και την καίνε για να τα πάρουν πίσω?
    Οταν πληρωνουν οι ασθενεις χρηματα στα πανακριβα νοσοκομεια σας για να θεραπευτουν, μετά τα διεκδικουν πίσω γιατι πιστευουν πως δεν ειναι “ασφαλεις” στα χερια σας τα χρηματά τους?
    Όταν οι μαθητες σπουδαζουν στα σπουδαια πανεπιστημια σας, μετα τα γκρεμίζουν γιατι πιστευουν πως τούς ανηκουν?
    Χαρισμά σας τα @αρχαια!
    .
    Και θα μάθετε όλοι σας καλά, πώς ξεκινάει η Θεική Βούληση και πώς συνεχίζεται η.. ελευθερη επιλογη
    .
    .
    Ηρθε η ωρα τής πληρωμής
    19:00
    Εν Ελλαδη
    Σ.Ε.Μ.

Leave a Response