Κεραμέως: Τάζει αύξηση… 46% στον κατώτατο μισθό – Το ενοίκιο για το σπίτι της το πλήρωσε άραγε ή ακόμα;

Κοινοποίηση:
λκνλνλκν

Σε λογιστικές αλχημείες με τον κατώτατο μισθό επιδόθηκε η υπουργός Εργασίας Ν. Κεραμέως η οποία υποσχέθηκε αύξηση 46% στον κατώτατο μισθό έως το 2027 αλλά το ποσοστό αυτό προκύπτει από τον μισθό του… 2019.

Η Ν. Κεραμέως έκανε λόγο για κατώτατο μισθό 950 (μεικτά) ευρώ το 2027, και τα συνέκρινε με τα 650 ευρώ που ήταν ο κατώτατος μισθός, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση απεργάζεται την θέσπιση… μαθηματικού τύπου ο οποίος υποτίθεται θα λαμβάνει υπόψη του, αφενός τον πληθωρισμό και αφετέρου την πορεία της οικονομίας της χώρας μας. Εάν δηλαδή η οικονομία δεν πάει καλά, και ακρίβεια να υπάρχει δεκάρα τσακιστή δε θα πάρουν αύξηση οι μισθωτοί.

Να σημειωθεί δε ότι η υπουργός έκλεισε πριν καν ανοίξει τη συζήτηση σχετικά με την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για την εθνική συλλογική σύμβαση που καθορίζει τον κατώτατο μισθό, στην πρώτη συνάντησή της με τη ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του «κύκλου διαβουλεύσεων» για το εάν και πόσο θα αυξηθεί η ελάχιστη αμοιβή που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Πηγή: karditsastakra.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response