«Κεραυνοί» από τ. πρόεδρο Αρείου Πάγου Β.Θάνου για καθυστέρηση Δικαιοσύνης στη διερεύνηση σκανδάλου υποκλοπών: «Έχουμε εκτεθεί ως χώρα»

Κοινοποίηση:
thanou-ste

Σε «βαριές» δηλώσεις κατά των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών για «καθυστέρηση στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών», «με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εκτεθεί διεθνώς», προχώρησε η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου

«Προσωποποιώντας» τις ευθύνες αυτές στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο χαρακτήρισε ως λάθος τις δηλώσεις του με τις οποίες επιτέθηκε σε εκδότες και δημοσιογράφους απειλώντας τους με φορολογικούς ελέγχους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η διατύπωση του δικαιολογημένα θεωρήθηκε απειλή για όσους του ασκούν κριτική».

 Στην συνέντευξή της  η κ. Θάνου, υπογράμμισε πως είναι αυτονόητο ότι «πρέπει να επεμβαίνουν αμέσως εισαγγελικές αρχές όταν έχουμε τέτοιες αποκαλύψεις».

Όπως τόνισε, θα έπρεπε να δίνεται μία προτεραιότητα «γιατί η καθυστέρηση ενέχει τον κίνδυνο απώλειας αποδεικτικών στοιχείων».

«Η δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε κινηθεί με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. Ακριβώς την επόμενη μέρα, η εισαγγελία πρέπει να συλλέγει τα στοιχεία» σημείωσε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόσθεσε ότι «την βασιμότητα των στοιχείων έχει υποχρέωση να ελέγξει ο δικαστικός λειτουργός και όχι ο δημοσιογράφος».

Επιπλέον, εξέφρασε την νομική άποψη ότι «θα έπρεπε να έχουν ενοποιηθεί οι δικογραφίες σε έναν εισαγγελέα» προκειμένου να υπάρχει συνολική εικόνα της υπόθεσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΣΥΥΡΙΖΟΣΟΥΡΛΟΥΛΟΥ ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ

  2. Αγαπητό Μακελειό, σήμερα έγινε και ευρέως γνωστό ότι παρακολουθούνταν, από την ΕΥΠ, ο Α ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Ελπίζω και εύχομαι να το έχετε στο αυριανό εξώφυλλο της εφημερίδας σας. Να είστε καλά.

  3. Αντε ρε. Με εσένα και τον Τσιπρα ήταν όλα γρήγορα.

  4. Ειναι τουλαχιστον ντροπη να προβαλετε τυχαρπαστα παπαρια κι’εμεις σαν καλα προβατα ν’ακουμε τις μα@@κιες τους

  5. Από θράσος πάς καλά,βέβαια είσαστε μια κάστα που είσαστε εκτός και πάνω από τους νόμους,ποιος θα σας δικάσει,ο εαυτός σας ? Οσοι είναι / ήταν διαμάντια,όπως ο εισαγγελέας Παρασκευαιδης και αλλοι, τους κυνηγάτε να τους φατε.Γλειφατε σαν ερπετά τον Παπαδόπουλο (είχατε χεστει μην σας ψάξει και μην σας καταργήσει την ισοβιοτητα ) και όταν έπεσε “ανακαλύψατε”ότι ήταν δικτάτορας ….γελάνε και τα σπουργίτια … Άσε τα σάπια και τις γελοιοτητες και βουλωστο,πέντε σχεδόν χρόνια επί Βασιλείας σου οι κι εισαγγελείς σου κράταγαν στα συρτάρια όλα τα Νοβαρτις,Ζήμενς και πενηντα αλλα,. Βγενόπουλος ( πέθανε πολύ? μήπως ξέρεις ?),Ενεργκα κλπ ,κλπ… μέχρι να παραγραφουν ! Άστα αυτά που ξέρετε, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριται,ότι διυλιζετε τον κωνωπα κα καταπινετε την καμηλον

  6. Αντε πλύνε κανα πιάτο κυρά βασίλω, επί των ημερών σου ήταν όλα καλά και ωραία.

Comments are closed.