«Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες»! Το κατάλαβε και ο ΟΗΕ ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες

Κοινοποίηση:
ragdaies

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ Φιλίππο Γκράντι μιλώντας στη Βουλή, για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά με αφορμή το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

«Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γκράντι παραδέχθηκε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τις αυξανόμενες ροές και την παραμονή μεγάλου πληθυσμού μεταναστών και προσφύγων είναι ασφυκτικές για τις τοπικές κοινωνίες.Σχολιάζοντας μάλιστα τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε ότι αυτά αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση.

Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε με έμφαση ότι η χώρα έχει φτάσει πλέον στα όρια της ότι η Ευρώπη πρέπει να δεχτεί την αναλογική κατανομή των βαρών.
«Φτάσαμε στα όριά μας. Οι άνθρωποι στα νησιά κλειδώνουν τα σπίτια τους πολύ φοβάμαι και τις καρδιές του. Πρέπει να μιλήσουμε το λόγο της αλήθειας. Έχει επέλθει κόπωση στις τοπικές κοινωνίες».

Η προσπάθεια μεταφοράς ανθρώπων στην ενδοχώρα είναι μεγάλη πρόκληση

Με την εκτίμηση του κ.Κουμουτσάκου συμφώνησε και ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Συμφωνώ με την ανάλυσή ότι η ανοικτή διάθεση των ανθρώπων αλλάζει. Κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε δραματικές συνέπειες. Η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική. Χαιρετίζω τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να αναταποκρίνεται στις κρίσεις αυτές. Η προσπάθεια μεταφοράς ανθρώπων στην ενδοχώρα είναι μεγάλη πρόκληση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Και επιτέλους η μεταφορά στην ενδοχώρα δεν είναι λύση. Είναι μεγιστοποίηση του προβλήματος.

  2. Όχι μετανάστες. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Και μην βάζετε πια όλη την ώρα @ λες και είναι βρισιά. Η λέξη περιγράφει απλώς τον τρόπο εισόδου τους στην χώρα, Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω.
    Άλλως τε η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και σε υβρεολόγιο στο οποίο δεν εμπίπτει ο ως άνω χαρακτηρισμός.
    Να ξέρουμε και τι λέμε και τι γράφουμε.

Comments are closed.