Κιριλένκο: «Δεν μπορώ να ξεχάσω το καλάθι του Πρίντεζη το 2012…»

Κοινοποίηση:
Αντρέι Κιριλένκο

Μπορεί να έχουν περάσει 12 ολόκληρα χρόνια από τον συγκλονιστικότερο τελικό Ευρωλίγκας όλων των εποχών, που βρήκε τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης, ωστόσο ο Αντρέι Κιριλένκο ακόμη αδυνατεί να ξεχάσει την Κωνσταντινούπολη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της Σερβίας, ο παλαίμαχος ΝΒΑer δήλωσε ότι δεν παρακολουθεί αρκετά Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια, αλλά εκείνο που του έχει μείνει περισσότερο από τη διοργάνωση ήταν ο νικητήριο σουτ του Γιώργου Πρίντεζη στον τελικό του 2012 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μάλιστα, ο «ΑΚ-47» μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Έλληνα φόργουορντ.

«Δεν βλέπω αρκετά Ευρωλίγκα πια και δεν έχω τόση ενημέρωση. Ωστόσο, η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή ήταν το σουτ του Γιώργου Πρίντεζη το 2012 όταν μας ράγισε την… καρδιά. Οπότε του εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια της ζωής του, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης», δήλωσε σχετικά ο «ΑΚ-47» στην ιστοσελίδα «mozzartsport».

Στη συνέχεια, ο Ρώσος παλαίμαχος αναφέρθηκε στον Μίλος Τεόντοσιτς: «Το ταλέντο του είναι ξεχωριστό. Ένας από τους καλύτερους πλεϊμέικερ που είχα για συμπαίκτη και ήταν προνόμιο για μένα. Μου αρέσει να παίζω γρήγορα, να καρφώνω και αυτό το παιχνίδι είναι ιδανικό με τον Μίλος».

Τέλος, για το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού: «Εάν δεν ήταν οι ΛεΜπρόν και Ντουράντ, η Σερβία μπορεί να είχε νικήσει, ακόμη κι αν έπαιζε μόνο ο Στεφ Κάρι. Ο ΛεΜπρόν έβρισκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα και αυτό αποδεικνύει ότι είναι μεγάλος ηγέτης. Οι Αμερικανοί πάντα έχουν ταλέντο, όποιο και να είναι το τουρνουά, είναι πάντα το φαβορί, αλλά όλοι μπορούμε να δούμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος τους έχει πλησιάσει. Δηλαδή, στη Φινλανδία παίζει ο Μάρκανεν, είναι οι Γιόκιτς, Μπογκντάνοβιτς, Γιάννης… Οι σούπερσταρ πλέον προέρχονται από την Ευρώπη και αυτό συνεχίζεται».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response