Τα μακαρόνια είναι ένα πολύ εύκολο φαγητό στο να μαγειρευτεί, χώρια από την νοστιμιά τους, και υπάρχουν πολλά μικρά μυστικά, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Πολλά είναι, πάντως, τα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα των ζυμαρικών μας, είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια, ή και στο τέλος του βρασίματός τους. Το μεγαλύτερο, μάλιστα, συμβαίνει στο τέλος, όταν θέλουμε να τα σουρώσουμε.
Σκεφτείτε το ξανά πριν ξεπλύνετε…
Πολλοί θεωρούν, ότι πρέπει να ξεπλύνουμε τα μακαρόνια, ώστε να μην καίνε. Δεν πρέπει, όμως, να το κάνουμε. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους.
Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά.