Κι όμως το κάνεις λάθος: Πώς καταστρέφουμε άθελά μας το λάπτοπ μας

Κοινοποίηση:
laptop

Οι φορητοί υπολογιστές πλέον αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς υπολογιστών στον πλανήτη, καθώς είναι εξαιρετικά ισχυροί, γρήγοροι, λεπτοί και ελαφριοί, επιτρέποντας στους χρήστες τους να κάνουν σύνθετες και απαιτητικές εργασίες χωρίς να χρειάζονται τον όγκο ενός επιτραπέζιου υπολογιστή.

Ωστόσο, δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς κάνουν σημαντικά λάθη όταν χρησιμοποιούν τον laptop τους, με αποτέλεσμα και να κινδυνεύει η υγεία τους αλλά και να καταστρέφουν το μηχάνημά τους.

Σύμφωνα με ειδικούς της πληροφορικής, αυτά είναι τα πέντε μεγάλα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τους laptop υπολογιστές μας:

1. Δεν τους κλείνουμε όταν δεν τους χρησιμοποιούμε: συχνά αφήνουμε τους υπολογιστές μας ανοιχτούς όταν δεν τους χρησιμοποιούμε. Αυτή η πρακτική είναι λάθος, καθώς όταν κλείνει, ο υπολογιστής κάνει πρώτα ένα «καθάρισμα», ενώ αν δεν κλείσει σωστά, κινδυνεύουμε να έχουμε προβλήματα με τη λειτουργία του, φθορά της μπαταρίας, κλπ.

2. Τους ταρακουνάμε: το ότι οι laptop υπολογιστές είναι φορητοί δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τους μεταφέρουμε όπως-όπως. Ειδικά αν ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή δεν είναι SSD, τα πολλά ταρακουνήματα μπορούν να του προκαλέσουν προβλήματα και να καταστραφούν αρχεία ή και ο ίδιος ο δίσκος.

3. Τους βάζουμε πάνω στα πόδια μας: παρά το όνομά τους, οι laptop υπολογιστές δεν είναι κατάλληλοι για να τους χρησιμοποιούμε ακουμπησμένους στα πόδια μας, καθώς και αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία, αλλά και δεν εξαερίζονται όπως πρέπει..

4. Ξεχνάμε να «γυμνάζουμε» τη μπαταρία: το να έχουμε συνεχώς τον υπολογιστή στην πρίζα καταστρέφει γρήγορα την μπαταρία, ιδίως αν αυτή μπορεί να αφαιρεθεί. Πρέπει συχνά να χρησιμοποιούμε το μηχάνημα με μόνη πηγή ενέργειας την μπαταρία για να τη «γυμνάζουμε».

5. Βγάζουμε το καλώδιο για να τους κλείσουμε: αν ο υπολογιστής μας «κολλήσει», δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος για να κάνουμε reset είναι να τον βγάλουμε από την πρίζα, καθώς προκαλούμε «σοκ» στο μηχάνημα. Επίσης, ποτέ δεν τραβάμε απότομα το καλώδιο από τον laptop, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψουμε το σύστημα τροφοδοσίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: