Σπουδαία νίκη μετά από ματσάρα για το Λαύριο! Η ομάδα του Κώστα Μέξα νίκησε 94-92 το Μαρούσι στο κλειστό της Λαυρεωτικής, ανέβηκε στο 7-11 και «καθάρισε» ουσιαστικά για παραμονή, ξεφεύγοντας τρεις νίκες μακριά από τον ουραγό Κολοσσό! Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» έπεσαν στο 5-13 και συνεχίζουν να κινδυνεύουν.
Μοναδικό «ψεγάδι» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στο τελευταίο λεπτό, με οπαδούς των δύο ομάδων να ανταλλάζουν αντικείμενα, τα οποία προκάλεσαν τον (ευτυχώς όχι σοβαρό) τραυματισμό ενός ανθρώπου της γραμματείας. Κάπως έτσι, τα τελευταία 55 δευτερόλεπτα παίχτηκαν μετά από διακοπή και εκκένωση του γηπέδου.
Το ματς ήταν τρομερά αγωνιώδες και ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με αποτέλεσμα να κριθεί στις τελευταίες κατοχές. Ο Ταζ Σέρμαν έβαλε ένα μεγάλο σουτ από μέση απόσταση για το 93-92, ενώ ο Κούντους Γουάχαμπ στην άλλη πλευρά έκοψε την προσπάθεια του Σίριλ Λάντζεβαϊν για κάρφωμα. Το Μαρούσι είχε, πάντως, την ευκαιρία να πάρει το ματς, αλλά ο Ρόνι Χάρελ αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο νίκης στο φινάλε.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν Ρασάντ Βον (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ), με τους Αντώνη Κόνιαρη (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Σαμ Γκρίφιν (13 πόντοι) και Σέρμαν (12 πόντοι) να ακολουθούν. Για το Μαρούσι, σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Έλβαρ Φρίντρικσον, που μέτρησε 20 πόντους, ενώ έκανε και ρεκόρ στην ιστορία της Α1 μοιράζοντας 17 ασίστ.
Στη 19η αγωνιστική το Λαύριο θα υποδεχθεί την Καρδίτσα (3/3 στις 20:15), ενώ το Μαρούσι θα παίξει εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό (2/3 στις 20:15).
Τα δεκάλεπτα: 27-24, 47-46, 67-67, 94-92.