“Κλείστε τα αυθαίρετα Airbnb, πριν γίνουμε ρεζίλι” – Τι ζητά από τη Νέα Δημοκρατία ένας πολιτικός μηχανικός

Κοινοποίηση:
akinita-times (1)

Επιστολή προς τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, έστειλε ο πολιτικός μηχανικός κ. Ι. Μ. αναφορικά με τη χρήση αυθαιρέτων κτισματων ως Airbnb.

Αναλυτικά

“Κύριοι,

Επειδή, αυτό το διάστημα προσπαθείτε να βάλετε τάξη στο νέο « φρούτο», τα Airbnb, λάβετε υπ΄όψιν και τα εξής :

Μην επιτρέψετε σε αυθαίρετες κατασκευές, σε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, να μετατραπούν σε Airbnb. Τα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, έχουν ΚΤΙΣΘΕΙ χωρίς, εγκεκριμένη ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ από κάποια θεσμοθετημένη αρμόδια ΑΡΧΗ και ως εκ τούτου είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

Θα γίνουμε « ρεζίλι των σκυλιών με τρομερές δυσάρεστες και πολλαπλές συνέπειες, αν κάποια πλάκα πέσει στα κεφάλια ανύποπτων τουριστών.
Άλλωστε, τα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ έχουν εξαιρεθεί, προς το παρόν, από την κατεδάφιση, για να βρούν στέγη συνάνθρωποί μας με μικρές Οικονομικές
δυνατότητες και όχι για να ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ εις Βάρος του Συνόλου κάποιοι πονηροί πληρώνοντας ένα, συγκριτικά, ευτελές πρόστιμο.

Μετά τιμής
Ι. Μ.
Πολιτικός Μηχανικός”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΚΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ;;;
    ΠΕΡΙ ΤΙΣ 700.000. ΝΑΙ 700.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ (ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΟΣ …….) ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ 25 ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΕΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΕΝΗ.
    ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ.

  2. Γειά σας στην Αττική πάνω από 25.000 καινούργια διαμερίσματα τα τελευταία 3 χρόνια με μέση σημερινή τιμή πάνω 400.000€ το διαμέρισμα και πόσο πρέπει να ενοικιάζεται το μήνα; πάνω από 300€ πάνω από 500€ εγώ λέω λογικά πάνω από 700€ έως 2.000€ ανάλογα την κατασκευή και τα τετραγωνικά. και δεν φταίνε για όλα τα νόμιμα airbnb που συνεισφέρουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο του κράτους.

    1. Γραψε σε παρακαλω ακριβως τα νούμερα πληθους μισθωμενων και εκατονταδες εκατομμύρια ευρω που λες

  3. Γειά σας στην Αττική πάνω από 25.000 καινούργια διαμερίσματα τα τελευταία 3 χρόνια με μέση σημερινή τιμή πάνω 400.000€ το διαμέρισμα και πόσο πρέπει να ενοικιάζεται το μήνα; πάνω από 300€ πάνω από 500€ εγώ λέω λογικά πάνω από 700€ έως 2.000€ ανάλογα την κατασκευή και τα τετραγωνικά και δεν φταίνε για όλα τα νόμιμα airbnb.

  4. Μάλιστα…. δηλαδή για το “μηχανικό” δεν τρέχει κάτι αν η πλάκα πέσει στα κεφάλια των “συνανθρώπων μας με μικρές οικονομικές δυνατότητες”, το θέμα είναι α) γιατί δεν κονόμησες εσύ με “ειδικές” μελέτες για να μπορεί να νοικιάζεται ως airbnb και β) να μη πέσει σε κεφάλια τουριστών και σε κάνουν ρεζίλι.

  5. Tα Airbnb ειναι καρκινωμα του κρατους ,μαυρο χρημα 100% !

  6. Αυθαίρετα ονομάζουμε τα οικίματα που δεν έχουν άδεια.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι, οπωσδήποτε, δεν είναι στατικώς επαρκή. Ούτε αυθαίρετα έχουν μόνον οι φτωχοί…Γνωρίζω ολόκληρες πολυκατοικίες αυθαίρετες
    Ευθύνες έχει η Πολιτεία και το ΤΕΕ (ως σύμβουλος της):
    1. Υπάρχουν περιοχές “υπό ένταξη” εδώ και 40 χρόνια!!! ¨οταν βλέπεις ότι ο κόσμος κινήται προς τα έξω, και του τάζεις, παραμονές εκλογών συνήθως, ότι η α περιοχή θα μπεί στο σχέδιο τι γίνεται; Το λέω ως παθούσα.Μάλιστα, επειδή ήταν υπό ένταξη το οικόπεδο, η τοπική εφορία ήταν ενημερωμένη και πλήρωσα ένα κάρο λεφτά για το “υπό ένταξη”. Ο ΕΝΦΙΑ όμως πίπτει κανονικά!!!
    2. Όταν απεφάσησαν να “νομιμοποιήσουν ” τα μη έχοντα άδεια, θα έπρεπε να απαιτήσουν έλεγχο στατικής επάρκειας. Όχι μόνον πρότιμο…
    3.Σε μια ελευθερη οκονομία, δεν μπορεί η Πολιτεία να απαγορεύει την εκμετάλευση ενός περιουσιακού στοιχείου του πολίτη και να τον τιμωρεί επειδή έκανε οικονομία για να φτιάξει κάτι, αντί να τα φάει στα μπουζούκια.

  7. Κλείστε όλα τα Airbnb που είναι υπεύθυνα για την δραματική άνοδο των τιμών ενοικίασης τα τελευταία χρόνια, προκαλούν προβλήματα υγειονομικά, κοινής ησυχίας κια ασφάλειας στους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας, είναι ανταγωνιστικά των ξενοδοχείων που πληρώνουν πολλά έξοδα λειτουργίας πχ φόρο, συνδρομή σε σύλλογο, έξοδα συμμόρφωσης και διατήρησης υποδομών ασφαλείας κ.α. ενώ τα airbnb στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν καν πυρασφάλεια και έξοδο κινδύνου.

  8. ΑΝ … ” κάποια πλάκα πέσει στα κεφάλια ανύποπτων συνανθρώπων μας με μικρές οικονομικές δυνατότητες που βρήκαν στέγη στα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ,που έχουν εξαιρεθεί προς το παρόν από την κατεδάφιση , ποιος θα πληρώσει πρόστιμο αγαπητέ κ. Ι.Μ. ;

Comments are closed.