Κολύμβηση: 4 λόγοι που οι κολυμβητές έχουν καλή καρδιαγγειακή υγεία

Κοινοποίηση:
depositphotos_11302774-stock-photo-young-man-swimming-the-front

Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική αερόβια άσκηση που μπορεί να προστατεύσει από καρδιακές παθήσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι πολλοί Ολυμπιονίκες κολυμβητές και αθλητές τείνουν να έχουν καλή καρδιακή υγεία.

Ακολουθούν 4 τρόποι που η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία:

Μειώνει τους καρδιακούς παλμούς

Ο μέσος άνθρωπος έχει καρδιακό ρυθμό σε ηρεμία περίπου 60 – 70 παλμούς ανά λεπτό. Οι περισσότεροι αθλητές, ωστόσο, έχουν καρδιακό ρυθμό σε ηρεμία τόσο χαμηλό που κυμαίνεται μεταξύ 40 – 60 παλμούς ανά λεπτό. Η καρδιά είναι ένας μυς και, όπως κάθε άλλος μυς στο σώμα, μπορείτε να τον εκπαιδεύσετε και να τον δυναμώσετε. Αυτό σημαίνει ότι η καρδιά σας αντλεί περισσότερο αίμα με κάθε χτύπο, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική στην παροχή αίματος στο σώμα. Με τον τρόπο αυτό διατρέχετε λιγότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Γνωρίζατε ότι η κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης τόσο αποτελεσματικά όσο και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση; Κολυμπήστε για περίπου 30 λεπτά την ημέρα για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη και να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μέτρια άσκηση 30 λεπτών την ημέρα (ή έως και 2,5 ώρες την εβδομάδα) αρκεί για να διατηρήσει την καρδιά υγιή.

Βελτιώνει την αναπνοή

Η κολύμβηση βοηθά τις μεγάλες μυϊκές σας ομάδες και ανεβάζει τον καρδιακό ρυθμό, κάνοντας τους πνεύμονές σας να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Όσο περισσότερο κολυμπάτε, τόσο περισσότερο θα βελτιώνονται οι καρδιακοί σας παλμοί και η αρτηριακή σας πίεση.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Καθώς κολυμπάτε, ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται, αυξάνοντας έτσι την παροχή αίματος στα άκρα σας. Η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τυχόν αισθήσεων μουδιάσματος και μυρμηγκιάσματος και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να αναπτύξετε εκ νέου αίσθηση περιοχών με κακή κυκλοφορία.

Ακολουθεί βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: