Κορονοϊός: Άρχισε η μεταφορά των ασθενών στο νέο νοσοκομείο στην Ουχάν

Κοινοποίηση:
noso

Το νέο νοσοκομείο που κατασκευάστηκε σε δέκα μέρες στην Ουχάν, άρχισε σήμερα να υποδέχεται ασθενείς από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της κινεζικής πόλης, μετέδωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Το νοσοκομείο αυτό, το οποίο τέθηκε υπό τον έλεγχο του στρατού, ονομάστηκε “Χουοσεσάν” και είναι ένα από τα δύο νοσοκομεία που φτιάχνονται στην πόλη για να αμβλύνουν την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης αυτής των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη συρροή ασθενών. Ομάδα 50 ασθενών μεταφέρθηκε σήμερα στις νέες εγκαταστάσεις των 34.000 τμ, που είναι ανάλογα εξοπλισμένες και διαθέτουν δίκτυο 5G, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Βίντεο του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV δείχνει τους ασθενείς να κατεβαίνουν από τα ασθενοφόρα και να κάθονται σε καροτσάκια ή να μεταφέρονται σε φορεία με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού που φοράει μπλε προστατευτικές στολές. Το πρόσφατο αυτό ξέσπασμα ιογενούς πνευμονίας, που αποδείχθηκε πιο θανατηφόρο στην ηπειρωτική Κίνα από το SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), έχει ήδη προκαλέσει 425 θανάτους στην χώρα, τους περισσότερους από τους οποίους στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: