Κορονοϊός: Δύο Αμερικανοί πολιτικοί που εκτέθηκαν στον κορονοϊό συναντήθηκαν με τον Τραμπ

Κοινοποίηση:
trumpo

Δύο Αμερικανοί βουλευτές, οι οποίοι συναντήθηκαν πρόσφατα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πως μπαίνουν σε οικειοθελή καραντίνα, αφού έμαθαν πως είχαν έρθει σε επαφή με ανθρώπους που είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Επαφές με κρούσματα κορονοϊού είχαν δύο Αμερικανοί βουλευτές, οι οποίοι μάλιστα συναντήθηκαν πρόσφατα με τον Ντόνταλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το AFP, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Νταγκ Κόλινς – ο οποίος αντάλλαξε χειραψία με τον κ. Τραμπ την Παρασκευή – δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως είχε έρθει σε επαφή με ένα κρούσμα κορονοϊού σε συνέδριο τον περασμένο μήνα και γι’ αυτό μπαίνει σε οικειοθελή καραντίνα.

Κατά το ίδιο μέσο, ένας δεύτερος βουλευτής, ο Ματ Γκετς – ο οποίος συνταξίδεψε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Air Force One τη Δευτέρα, ανακοίνωσε πως μπαίνει επίσης σε οικειοθελή καραντίνα, καθώς ενημερώθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού σε συνέδριο προ 11 ημερών.

Πάντως, ουδείς από τους δύο παρουσίασε συμπτώματα του κορονοϊού.

«Αποφάσισα να μπω οικειοθελώς σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους» δήλωσε ο κ. Κόλινς, με το γραφείο του κ. Γκετς να παρατηρεί πως ο βουλευτής υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αναμένει τα αποτελέσματα, αν και δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από τον Λευκό Οίκο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: