Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθη ύποπτος για την παραγωγή εκατομμυρίων πλαστών κερμάτων των 2 ευρώ

Κοινοποίηση:
2euro

Ένας 34χρονος Σκοπιανός συνελήφθη στην πρωτεύουσα του Κοσσόβου, Πρίστινα, για φερόμενη μαζική παραγωγή εκατομμυρίων πλαστών κερμάτων των 2 ευρώ, ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά από πολύμηνη έρευνα από τις αρχές των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, που διεξήχθη με την υποστήριξη της Europol, αποκαλύφθηκε η επιχείρηση πλαστογραφίας που οδήγησε στη σύλληψη του υπόπτου.

Η σχετική ανακοίνωση της Europol αναφέρει ότι ο άνδρας ήταν υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων και προσθέτει ότι οι αρχές κατάσχεσαν μηχανήματα για την παραγωγή πλαστών νομισμάτων και χιλιάδες πλαστά κέρματα σε πολλές τοποθεσίες της χώρας.

Η Eurojust, η υπηρεσία συνεργασίας για την ποινική δικαιοσύνη στην ΕΕ, ανέφερε σε δήλωσή της ότι ο άνδρας είναι ύποπτος για την παραγωγή περίπου 2 εκατομμυρίων πλαστών νομισμάτων των 2 ευρώ, τα οποία επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τις αρχές, το Κοσσυφοπέδιο αντιμετωπίζει μια πραγματική επιδημία πλαστών νομισμάτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η χώρα μπορεί να μην είναι μέρος της ευρωζώνης, όμως έχει υιοθετήσει ως νόμισμα το ευρώ από το 2002.

Πηγή: Politico

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΓΥΦΤΑΡΑΙΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑΡΗΔΕΣ

Comments are closed.