Το κουνουπίδι, όπως ήδη γνωρίζετε, αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά και μία από τις τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας. Ωστόσο, πολύ το αποφεύγουν λόγω της ενοχλητικής μυρωδιάς του κατά το μαγείρεμα.
Υπάρχει, όμως, τρόπος για να την απομακρύνετε και μάλιστα εύκολα.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο βαμβάκι και λίγο ξίδι. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι από το βαμβάκι και βουτήξτε το σε λίγο ξίδι. Στη συνέχεια, ακουμπήστε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας στην οποία το βράζετε.
Σε περίπτωση που δεν έχετε βαμβάκι, ρίξτε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα ή μια φέτα ψωμί. Ξεχάσατε να κάνετε κάποιο από τα παραπάνω «κόλπα» όσο μαγειρεύατε; Μπορείτε να εξαφανίσετε τη δυσάρεστη οσμή που αφήνει πίσω του το κουνουπίδι και μετά το βράσιμο!
Απλά, ανάψτε το μικρό μάτι της κουζίνας σας για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, σβήστε το και σκορπίστε στην επιφάνεια του λίγους κόκκους ελληνικού καφέ. Μέσα σε λίγα λεπτά, το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα.
Ισχυει! Βαζω βαμβακι ποτισμενο με ξυδι και το τοποθετω, στο καπακι της κατσαρολας! Κι’ ολα, καλα!