Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης οι αυθεντικοί

Κοινοποίηση:
kourampides-neas-karvalis

H Νέα Καρβάλη είναι κωμόπολη του Νομού Καβάλας. Κατοικείται, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, από 2.177 κατοίκους. Ανήκει στο δήμο Καβάλας από το 1997. Η Νέα Καρβάλη φημίζεται για τους νόστιμους κουραμπιέδες, οι οποίοι συνδέονται με ένα παραδοσιακό έθιμο της περιοχής. Τα Χριστούγεννα φτιάχνεται ένας τάρανδος από κουραμπιέδες και καταλήγει στην πόλη της Καβάλας όπου γίνεται μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτείνω 150 γρ. άχνη ζάχαρη, αλλά αυτό εξαρτάται από τις γλυκαντικές σας επιθυμίες, διότι θυμηθείτε ότι θα βάλετε και στο πασπάλισμα. Εάν τηρήσετε με ακρίβεια τις αναλογίες των υλικών, τον τρόπο και τον χρόνο ψησίματος, θα απολαύσετε τους φημισμένους κουραμπιέδες μας και ετοιμάστε πολλά χαρτάκια για να μοιράσετε την συνταγή στις φίλες σας και τους συγγενείς σας γιατί σίγουρα θα σας την ζητήσουν. ΠΡΟΣΟΧΗΜΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ το φρέσκο βούτυρο με κάτι άλλο, γιατί δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα…ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

Υλικά

 45 Minutes
 60 κουραμπιέδες περίπου
  1. 800 γρ. αλεύρι φρέσκο καλής ποιότητας για όλες τις χρήσεις
  2. 500 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό ή καλύτερα πρόβειο αν βρείτε
  3. 150-200 γρ. ζάχαρη άχνη
  4. 2 βανίλιες
  5. 150 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρντισμένο ανάλατο αμύγδαλο
  6. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Βήμα 1

    Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου (23-26 βαθμούς) για να μαλακώσει.

  2. Βήμα 2

    Χτυπάμε καλά στο μίξερ το ήδη μαλακό βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή σκάλα μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά για να ομογενοποιηθούν.

  3. Βήμα 3

    Στον ενδιάμεσο δεύτερο χρόνο προσθέτουμε και τις βανίλιες και σταδιακά και το αλεύρι μας.

  4. Βήμα 4

    Έχουμε δημιουργήσει τώρα μια μαλακιά και λιπαρή ζύμη πολύ εύπλαστη πού δεν κολλάει στα χέρια.

  5. Βήμα 5

    Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (25 γρ.) και στο κάθε ένα φυτεύουμε από 2 ολόκληρα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα.

  6. Βήμα 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη από κάτω θέση σε αντιστάσεις και στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

  7. Βήμα 7

    Αφαιρώντας το ταψί από τον φούρνο θα δούμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι κάπως μαλακοί λόγω του βουτύρου και γι’ αυτό τούς αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες περίπου έτσι ώστε να στερεοποιηθούν.

  8. Βήμα 8

    Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε την ποσότητα της άχνης ζάχαρης που επιθυμούμε και με κινήσεις δεξιά-αριστερά τούς πασπαλίζουμε μέχρι να ασπρίσουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οταν λεμε φημισμενους δεν εννοουμε και τους καλυτερους.Ο κουραμπιες πρεπει να ειναι αφρατος,τραγανος και να μην λασπωνει στο στομα.Ουτε ο ενας ουτε ο αλλος[δυο ειναι οι κυριοι παρασκευαστες που ξερω]το επιτυγχανουν.Επισης θελει κονιακ και,ακριβως μετα το ψησιμο,ραντισμα με ανθονερο.

Comments are closed.