Κουρσκ: Υπό συνεχή πίεση οι δυνάμεις του Ζελένσκι – Οι Ρώσοι κυκλώνουν το ουκρανικό προγεφύρωμα

Κοινοποίηση:
ηξξη,

Ως «ρευστή» περιγράφεται η κατάσταση στο Κουρσκ μετά την αιφνιδιαστική αντεπίθεση των ρωσικών δυνάμεων στις 8 Σεπτεμβρίου με στόχο την εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν καταλάβει ένα τμήμα της Περιφέρειας.

Οι ρωσικές μονάδες συμπεριλαμβανομένης της 155ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έχουν αρχίσει να πιέζουν ασφυκτικά τις ουκρανικές δυνάμεις πίσω στη γραμμή των συνόρων.

Η εκδήλωση των συνεχών αντεπιθέσεων από το Κορένοβο και το Σαγκοστ με κατεύθυνση προς το Γκλάσκοβο. γίνεται προκειμένου οι ουκρανικές δυνάμεις να αναγκαστούν σε απαγκίστρωση και να υποχωρήσουν προς την συνοριακή γραμμή.

Σύμφωνα με τα έως δεδομένα η ρωσική αντεπίθεση εκδηλώνεται από δύο κύριες κατευθύνσεις: Από το Κορένοβο νότια προς το Σαγκοστ και από το Τρόιτσκοε προς την Γκόρντιβκα.

Τα ουκρανικά εδαφικά κέρδη έχουν μειωθεί κατά 10% εξαιτίας της διαρκούς ρωσικής πίεσης στο Κουρσκ αν και για πολλούς η πραγματική ρωσική αντεπίθεση δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη και οι συγκεκριμένες κινήσεις έχουν απλώς το χαρακτήρα της επιθετικής αναγνώρισης,.

Το κύριο δίλλημα της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης είναι τώρα εάν θα πρέπει να ενισχύσει  τις δυνάμεις της στο Κουρσκ ή εάν θα στείλει όσες ενισχύσεις μπορεί να διαθέτει στο Pokrovsk, τον κύριο κόμβο ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων η κατάληψη του οποίου θα σηματοδοτήσει την οριστική εκδίωξη των Ουκρανών από το Ντόνετσκ.

Οι ΗΠΑ θεωρούν το Pokrovsk  ως την περιοχή που πρέπει να στραφεί η κύρια προσπάθεια των ουκρανικών δυναμεων. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι η διατήρηση του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία – Pokrovsk) είναι στρατηγικής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Patrick Ryder ήταν απόλυτα σαφής και δείχνει με αυτό τον τρόπο πόσο στρατηγικής σημασίας είναι η πόλη Pokrovsk.

«Αυτή η συγκεκριμένη πόλη – το Pokrovsk – βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, ειδικά όσον αφορά τις γραμμές επικοινωνίας, επομένως, φυσικά, είναι σημαντικό για την Ουκρανία να την κρατήσει», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «συμβάλλουν σοβαρά» στο να κρατήσουν αυτή την κρίσιμη πόλη.

Την ίδια ώρα στο Χάρκοβο η 92η Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού απέκρουσε ρωσική επίθεση, με τους Ουκρανούς να ισχυρίζονται την καταστροφή δύο ΤΟΜΑ BMP-2 και ένός άρματος T-72. Η ρωσική επίθεση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και δείχνει ότι η  ρωσική πίεση γύρω από το Kupiansk γίνεται έντονη.

Συγκλονιστικό βίντεο από την καταδίωξη Ρώσου στρατιώτη από ουκρανικό drone. Ο πόλεμος έχει αλλάξει πλέον αλλά στο ΥΠΕΘΑ δεν το έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response