Κρήτη: Στη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στο Ρέθυμνο – Εκκενώθηκαν 2 οικισμοί

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-3-Eurokinissi

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη στο Ρέθυμνο, καθώς η φωτιά που ξέσπασε χθες στις περιοχές που συνορεύουν με τους δήμους Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου συνεχίζει να μαίνεται. Το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί κοντά σε κατοικημένες ζώνες, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές.

 

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή λειτουργούν ως σύμμαχοι της φωτιάς, ενισχύοντας την εξάπλωσή της και καθιστώντας τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων ακόμη πιο δύσκολη. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν σε κατοικημένες περιοχές, γεγονός που απαιτεί άμεσες ενέργειες για την προστασία των πολιτών.

Για την κατάσβεση μάχη με τις φλόγες δίνουν 228 Πυροσβέστες, 14 τμήματα πεζοπόρων και 47 οχήματα. Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί εναέρια μέσα με 10 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.

fotia rethimno

fotia rethimno

Νωρίτερα το 112 ήχησε τρεις φορές για την την πύρινη λαίλαπα στο Ρέθυμνο. Aρχικά καλούσε τους κατοίκους των χωριών Αποδούλου, Αγίου Ιωάννη και Νίθαυρης να είναι σε ετοιμότητα.

 

Στη συνέχεια, το 112 έστειλε νέο μήνυμα στους κατοίκους του χωριού Αποδούλου να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς τη περιοχή Φουρφουρά.

 

 

newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: