Κρήτη: Χειρούργησαν 58χρονο με τοπική αναισθησία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Κοινοποίηση:
ΜΕΘ

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την υποστελέχωση των νοσοκομείων στον τομέα της υγείας στην Κρήτη, καθώς ασθενείς που χρήζουν επεμβάσεων με χορήγηση αναισθησίας, καλούνται να υπομείνουν αφόρητους πόνους, καθώς δεν υπάρχει επαρκής αριθμός αναισθησιολόγων.

Το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς είτε να περιμένουν χρόνο χωρίς χειρουργείο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, είτε να υποβάλλονται σε χειρουργεία ακόμη και με τοπική αναισθησία.

Χαρακτηριστικά, ένα τέτοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Βενιζέλειο, καθώς ένας 58χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο πριν δέκα ημέρες και έπρεπε να χειρουργηθεί στον καρπό.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, του τοποθετήθηκε γύψος, ωστόσο εάν δεν προχωρούσε σε χειρουργική επέμβαση, το χέρι του θα υπλειτουργούσε. Μετά από δέκα μέρες αναμονής στο νοσοκομείο με πόνους στο χέρι, αποφασίστηκε να γίνει η επέμβαση, αλλά του χορηγήθηκε τοπική αναισθησία.

Όπως αναφέρει η σύζυγος του ασθενή, δεν έγινε «νάρκωση, επειδή η αναισθησιολόγος χρειάστηκε σε άλλο περιστατικό. Πρώτη φορά είδα τον άνδρα μου να πονάει έτσι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: