Κρανίδι: Σε κέντρα φιλοξενίας οι πυρόπληκτοι της Ηλείας για τη νύχτα

Κοινοποίηση:
pyrosvestikh1

Συνεχίζονται οι προσπάθειες στα δύο μέτωπα

Η κατάσταση της φωτιάς στο Κρανίδι έχει βελτιωθεί αρκετά, αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, στην περιοχή παρέμεναν μόνο μερικές τοπικές εστίες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η φωτιά ξέσπασε στις 16:00 το μεσημέρι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, και ακολούθησαν μηνύματα εκκένωσης προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Μετά τις 5 το απόγευμα, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε προσωρινή δυσλειτουργία στο 112 και κάλεσε τους κατοίκους της Πετροθάλασσας Αργολίδας να κινηθούν προς Ερμιόνη.

Σχετικά με την κατάσταση στην Ηλεία, σε κέντρα φιλοξενίας θα διαμείνουν όσοι από τους κατοίκους των περιοχών που απομακρύνθηκαν λόγω της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης του πληθυσμού που βρίσκονται στους οικισμούς Αλεποχωρίου, Χανακίων, Σκουροχωρίου, Μυρτιάς, Αγίου Ηλία και Σκαφιδιάς προς Πύργο, για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτές από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμος ενημερώνει τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: