Κρεμλίνο: «Ο αμερικανοκεντρικός κόσμος φτάνει στο τέλος του»

Κοινοποίηση:
kremlino

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προβλέπει το τέλος του αμερικανοκεντρικού κόσμου και την έναρξη της περιόδου της ποικιλίας.

«Ο αμερικανοκεντρικός κόσμος φτάνει στο τέλος του και πλησιάζει η περίοδος της ποικιλίας, μεταξύ άλλων και στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, αλλά όχι η μόνη, και η παγκόσμια οικονομία δεν περιορίζεται στην οικονομία των ΗΠΑ», σημείωσε ο Πεσκόφ. Τόνισε ότι «υπάρχει μια οικονομία που είναι κοντά στις ΗΠΑ, αυτή είναι η Κίνα, υπάρχουν αναδυόμενες οικονομίες με τις απαιτήσεις τους για ενεργειακούς πόρους», προσθέτοντας ότι «ο κόσμος είναι πολύ πιο ποικιλόμορφος από τις ΗΠΑ».

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους ενεργειακούς πόρους Τζέφρι Πάιατ δήλωσε νωρίτερα στους Financial Times ότι η Ουάσινγκτον στοχεύει να μειώσει στο μισό τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αμην και ποτε ,εμεις εδω βεβαια εχουμε μιζοτακη που ειναι στην σωστη πλευρα της ιστοριας αυτος και οι τσεπες του καταδικαζοντας μια ολοκληρη χωρα σαν εχθρο των αδερφων ρωσων.

Comments are closed.