Κτηνωδία: Τέσσερα ελάφια σκοτώθηκαν εν ψυχρώ στη Ρόδο

Κοινοποίηση:
shotgun karampina william-isted-WPeyLo0enFs-unsplash

Η πρόσφατη ενέργεια αγνώστων δραστών που εκτέλεσαν τέσσερα ελάφια στην περιοχή Πλυμμύρι της Νότιας Ρόδου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και οργή στην τοπική κοινωνία. Το γεγονός αυτό δεν είναι μοναδικό, καθώς τα ελάφια, που αποτελούν σύμβολο του νησιού, έχουν ξαναβρεθεί στο στόχαστρο ατόμων που δεν διστάζουν να τα πυροβολήσουν.

 

Η Ομοσπονδιακή Θηροφύλακας ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου για την ύπαρξη των νεκρών ελαφιών. Στις 7 Φεβρουαρίου 2025, επισκέφθηκε την περιοχή «Πλημμύρι» στην Κατταβιά του Δήμου Ρόδου για να εξετάσει την κατάσταση.

Κατά την αυτοψία –όπως αναφέρεται στην έκθεση της- εντόπισε τρία νεκρά και αργότερα άλλο ένα, συνάδερφός της, πυροβολημένα Πλατώνια και στη συνέχεια υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων στη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου.

Τα στελέχη του Δασαρχείου και άλλων αρμοδίων αρχών, έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες έτσι ώστε να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες της αποτρόπαιας αυτής ενέργειας και τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response