Αφού πρώτα έσπειρε ανέμους η κυβέρνηση Μητσοτάκη τίθεται προ των ευθυνών της, θερίζοντας θύελλες με τον πρωθυπουργό να μπαίνει, παρά τις προσπάθειες περί του αντιθέτου, στο κάδρο.
Τούτη τη φορά, για να διασωθεί αποφάσισε να «θυσιάσει», δύο από τους πιο κοντινούς του συνεργάτες. Τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Σταύρο Παπασταύρου για τη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη την περασμένη Κυριακή. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, καθώς πάντα σε καταστάσεις κρίσεων, ο κ. Μητσοτάκης πετάει τις ευθύνες από πάνω του και τις «φορτώνει» στους «κοντινούς» του. Την ίδια συνάντηση που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ομολόγησε, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε «κοινωνική υποχρέωση», παράσχοντας κάλυψη αλλά ο Μητσοτάκης τελικά τους «παραίτησε».
Όλα ξεκίνησαν, μετά και την επίσημη παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι οι συγκεκριμένοι υπουργοί συναντήθηκαν τις προηγούμενες μέρες με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ωστόσο, αυτές οι δύο παραιτήσεις έρχονται στον απόηχο του «Μισέλ-gate». Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων «κόστισε», παρά την επιχείρηση υποβάθμισής του, στη γαλάζια παράταξη δύο παραιτήσεις γενικών γραμματέων αλλά ενώ η ίδια η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υποχρεώθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τις ευρωεκλογές.
Συγκεκριμένα, οδήγησε στην παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, και του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο, μία υπόθεση που «άγγιξε» και την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.
Ο πανικός εντός της ΝΔ είναι πρόδηλος ακόμα και από τις διατυπώσεις κορυφαίων στελεχών για το θέμα των Τεμπών που «αδειάζουν» εμφανώς και ανοιχτά τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. Στον αντίποδα, δεν έκανε το ίδιο ο Μιχάλης Ταμήλος, πρώην βουλευτής της ΝΔ στα Τρίκαλα ο οποίος, διεγράφη από το κυβερνών κόμμα μετά τις ασύλληπτες διατυπώσεις που επέλεξε να εκστομίσει για το έγκλημα των Τεμπών. Ούτε λίγο ούτε πολύ είχε υποστηρίξει στον απόηχο των αποκαλύψεων για το έγκλημα των Τεμπών, ότι «το 2023 πέθαναν 1977 Τρικαλινοί μεταξύ των οποίων και τα τρία κορίτσια. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα… Η ζωή συνεχίεται, ο καθένας έχει τα προβλήματά του».
Ηλίου φαεινότερον είναι πλέον πως η φουρτούνα αυτή αποτυπώνει μία συγκεκριμένη κατάσταση: Μία κυβέρνηση σε αποδρομή.
μόνον οι ψεύτες και απατεώνες πολιτικοί ονομάζουν “παραίτηση” την απόλυση
Μας αρκει η κουλα Παψτε να δολοφονητε την Ελληνικη γλωσσα Ο Ιατρικος νεολογισμος “αποδρομη”που τοσο
εντυπωσιασε οπως φαινεται τον αμορφωτο συντακτη σας; σημαινει οτι μια ασθενερια φτανει στην ιαση και μονο αυτο Ελεος πια
Θα εννοεί πως η “κυβέρνηση” είναι μία αρρώστεια νομίζω
Επίσης μια πρόεδρος μπορεί να επισκεφθεί φυλακές γηροκομεία να δει συνθήκες διαβίωσης να μιλήσει με Βαρόνος ακόμη και με απλούς κλπ δεν κσθοντε στο θρόνο τους οπότε γουστάρουν η στρατιωτικοί να τους περνούν πχ μπορεί να επισκεφθεί ένα μεγάλο η μικρό οι οποίο να τριμήνου μαζί η να δει πως παράγετε το λάδι αυτά δεν είναι δουλειά πολιτικών η πρωθυπουργού αλλά δουλειά προέδρων δημοκρατίας κλπ αν θέλει λερνει δημοσιογράφους απλά ποσταρει στην σελίδα της
Η Καμιλα Βρετανία επισκέφθηκε λαϊκές αγορές την περίμενε ο κόσμος μίλησε. Ε αυτούς που είχαν των πάγκο και για την Κέιτ και των Κάρολο κλπ ,είπε στεκομε όρθια έχει αναλάβει αυτή της υποχρεώσεις κλπ ,,,που θέλω να καταλήξω ότι αυτά είναι που πρέπει να κάνει μια πρόεδρος δημοκρατίας η πρόεδρος δεν μπορεί να στέκεστε στον θρόνο της κκπ ,,,,,επίσης η βασιλείς επισκεφτοντε φυλές πχ Πακιστανών στης γιορτές τους καθολικών ορθοδόξων κλπ βλέπουν πως κινητε η αγορά το ίδιο κάνουν και παγκόσμια κλπ αυτά κάνει ο Βασιλιάς και αυτά πρέπει επιβάλετε να κάνει η πρόεδρος κλπ κρίνει με δικό της μάτι σιμβουλευει κυβέρνηση γιατί όπως ο Βασιλιάς είναι διακοσμητικά στοιχια κλπ άσχετο εάν ο Βασιλιάς διαπρέπει στης φυλές και στο εμπόριο πχ μπορεί να επισκεφθεί ναυπηγεία να μιλήσει με εργαζόμενους να βγάλει δικιά της γνωμάτευση να την στείλει βουλή για συζήτηση διηληστηρια τη μπορεί να αλλάξει κλπ εάν τα βασιλεια δεν είχαν το εμπόριο θα είχαν πέσει εξ αρχής να γνωρίζετε