Κυρώσεις ΗΠΑ: Πώς επηρεάζουν τις ρωσικές εταιρείες κρυπτονομισμάτων

Κοινοποίηση:
crypto-bitcoin-laptop-1

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ, καθώς και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex. Αυτή η εταιρεία έχει έδρα τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, αλλά οι δραστηριότητές της εκτείνονται στη Ρωσία. Οι κυρώσεις αυτές προέρχονται από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο έχει αναγνωρίσει τη σημασία της καταπολέμησης των οικονομικών εγκλημάτων.

 
Το Δίκτυο Καταπολέμησης Οικονομικών Εγκλημάτων του υπουργείου θεωρεί ότι το ρωσικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων PM2BTC είναι ύποπτο για «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες». Αυτή η κατηγορία υποδηλώνει ότι οι εν λόγω πλατφόρμες μπορεί να χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση ή τη διευκόλυνση εγκληματικών ενεργειών μέσω κρυπτονομισμάτων.

Ο Μπράντλεϊ Σμιθ, ο οποίος εκτελεί χρέη υφυπουργού για τη μονάδα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και χρηματοοικονομικών πληροφοριών του Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι διεθνείς εταίροι τους παραμένουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν όσους διευκολύνουν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Οι εταιρείες όπως η PM2BTC και η Cryptex θεωρούνται επικίνδυνες για την ασφάλεια και την οικονομία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Πέμπτη (26/9) αμοιβές που φθάνουν έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη του Ιβανόφ, καθώς και του Τιμούρ Σαχμαμέτοφ για συμμετοχή στο διεθνικό οργανωμένο έγκλημα.

Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσφέρει αμοιβή έως και 1 εκατομμύριου δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό των ηγετών της PM2BTC και των αγορών κλεμμένων πιστωτικών καρτών PinPays και Joker’s Stash.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response