Κυρώσεις σε Αμερικανικές στρατιωτικές εταιρείες λόγω της πώλησης όπλων στην Ταϊβάν

Κοινοποίηση:
KINA-HPA

Η Κίνα ανακοίνωσε την Τετάρτη 18/9/2024, κυρώσεις εναντίον εννέα αμερικανικών εταιρειών του στρατιωτικοβιομηχανικού τομέα. Η απόφαση ελήφθει μετά την έγκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ της πώλησης όπλων στην Ταϊβάν, αξίας 228 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Πεκίνο καταδικάζει τη κίνηση των Ηνωμένων Πολιτικών. Η πώληση αυτών των οπλικών συστημάτων πλήτει το δόγμα της «Μίας και Κοινής Κίνας» και παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Λαικής Δημοκρατία της Κίνας.

Η πώληση των όπλων, που επιβεβαιώθηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, περιλαμβάνει την επισκευή, επιστροφή και αποστολή βασικών ανταλλακτικών για πολεμικά αεροσκάφη. Σε απάντηση, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέφραση την έντονη διαμαρτυρία του, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και για την υπονόμευση της εδαφικής της ακεραιότητας.

Οι εταιρείες που επιβλάλονται κυρώσεις έιναι η Sierra Nevada Corp, η Stick Rudder Enterprises, η Cubic Corp, η S3 AeroDefense, η TCOM Limited Partnership, η TextOre, η Planate Management Group, η ACT1 Federal όπως και η εταιρεία Exovera. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων στην Κίνα και απαγορεύσεις συνεργασίας με κινεζικούς οργανισμούς αλλά και Κινέζους ιδιώτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response