Κυρώσεις – H Ρωσία δεσμεύει μετοχές που διακρατούν Αμερικανοί στο χρηματιστήριο της Μόσχας

Κοινοποίηση:
c28dcd2a060ba11702d22c81a18556b4_XL

Στις 12 Οκτωβρίου 2024, έληξε η άδεια από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) για εκκαθάριση εργασιών με το Χρηματιστήριο της Μόσχας, γράφει το Interfax.
Από αυτή την ημέρα, όλοι οι τίτλοι που ανήκουν σε Αμερικανούς και διατηρούνται στο Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμού της Ρωσίας θεωρούνται δεσμευμένοι.

Στις 12 Ιουνίου, η OFAC πρόσθεσε το Χρηματιστήριο της Μόσχας, το Εθνικό Κέντρο Εκκαθάρισης και τα Εθνικά Αποθετήρια Διακανονισμών (NSD) στη λίστα κυρώσεων.
Η άδεια εκκαθάρισης παρατάθηκε πρώτα έως τις 13 Αυγούστου και στη συνέχεια έως τις 12 Οκτωβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσχώρησε επίσης στις κυρώσεις.
Το αποθετήριο υπόκειται επίσης σε κυρώσεις της ΕΕ από τον Ιούνιο του 2022.

Εν τω μεταξύ, το Χρηματιστήριο της Μόσχας σκοπεύει να αμφισβητήσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ και αναπτύσσει νομικές γραμμές άμυνας.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές εταιρείες είχαν επιτέλους αποπληρώσει το χρέος τους για δάνεια που είχαν εκδώσει ο φινλανδικός οργανισμός Finnvera.

Από τα τέλη του 2001, οι επιχειρηματίες έπρεπε να επιστρέψουν περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ (περίπου 105 εκατομμύρια ρούβλια). Ο φινλανδικός οργανισμός Finnvera παρείχε δάνεια σε ρωσικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη ναυπηγική και τη δασοκομία.
Ο διευθύνων σύμβουλος Pauli Heikkilä δήλωσε ότι το χρέος προς τη Finnvera έχει πλέον αποπληρωθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response