Κωνσταντίνος Φλώρος: Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Καβάλας κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές

Κοινοποίηση:
floros__4_

Ερώτηση για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ του Νομού Καβάλας κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος. Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτησή του με αφορμή των θάνατο δύο συμπατριωτών μέσα σε λίγες ημέρες:

 

Ένας συμπατριώτης μας πέθανε στο Χρυσοχώρι Καβάλας, στο δήμο Νέστου, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε γειτονικό του σπίτι. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας διαβάσαμε. Οι πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν μια μεγάλη φωτιά, άλλοι πολίτες να έχουν περικυκλώσει τον άτυχο άνδρα προσπαθώντας να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Υπάρχουν διαμαρτυρίες για καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιστατικό έσπευσε το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Χρυσούπολης, αλλά καθυστερημένα γιατί ήταν σε άλλο συμβάν.

Δεν πέρασε πολύς καιρός που πάλι ένας συμπατριώτης μας έχασε τη ζωή του στο νομό Καβάλας, στην Ελευθερούπολη τότε, με καταγγελίες ότι άργησε το ασθενοφόρο λόγω περιστατικού σε άλλο χωριό. Όπως βλέπουμε οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών λόγω αργοπορίας του ΕΚΑΒ τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Λόγω των τελευταίων δύο περιστατικών σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη θεωρείτε πώς ο νομός Καβάλας είναι ανοχύρωτος και «γυμνός» από ασθενοφόρα;
  2. Η Καβάλα είναι το τελευταίο «κάστρο» πριν την πολύπαθη Θράκη μας. Τι προτίθεστε να κάνετε για να ενισχύσετε το αίσθημα σιγουριάς των πολιτών;
  3. Θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής με περισσότερα ασθενοφόρα; Οι πολίτες πλέον θέλουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

 

411430312_3526208430971954_7744486800390531783_n

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: